Anasayfa , Avrupa , Kobane’ye Yönelik Saldırılar Mannheim’de Protesto Edildi

Kobane’ye Yönelik Saldırılar Mannheim’de Protesto Edildi

MANNHEIM | 01.11.2018 | Mannheim’de Kobane’ye yönelik saldırılar protesto edildi.

Faşist TSK güçlerinin, 30 Ekim Salı günü Türkiye-Suriye sınırında bulunan Tel Abjad ve 31 Ekim Çarşamba günü Kobane’nin kuzeyinde bulunan Korel, Selim ve Aşma köylerine yönelik başlattığı saldırılar Mannheim’de protesto edildi.
Saat 19’da Mannheim ana garının önünde toplanan kitle, almanca, türkçe ve kürtçe sloganlar atarak saldırılara duyduğu tepkisini gösterdi. Almanca ve kürtçe yapılan konuşmalarla faşist Türk Devletinin saldırılarının özellikle Erdoğan’ın Merkel, Macron ve Putin ile bir araya gelmesinden sonra başlatıldığına dikkat çekti. Emperyalist güçlerin kendi çıkarları doğrultusunda insan yaşamını hiçe saydığı saldırılarda yine onlarca sivil yaralanmış, Çarşamba günki çatışmalarda da dört YPG gerillası şehit düşmüş, altısı da yaralanmıştı. SDK; yaptığı bir açıklamasında Rojava’ya ilişkin Türk Ordusunun bütün saldırılarına karşılık vereceğini de belirtti.
Eylem bitirilmeden 1 Kasım Dünya Kobane ile Dayanışma Günü hatırlatılırken, aynı zamanda Kobane’nin 2015 yılındaki direnişi de unutulmayacağı vurgulandı. Zamanında, YPG/YPJ güçlerinin önderliğinde Kobane halkı nasıl direndiyse bugün de yine öyle direneceği duyuruldu. Faşist türk devletinin saldırıları devam ettiği müddetçe karşı duruşların da, sokak eylemlerinin de devam edeceği belirtildi.