Anasayfa , Avrupa , Devrimci Sığınmacılara Yardım Etmek Suç Değildir

Devrimci Sığınmacılara Yardım Etmek Suç Değildir

VİYANA|07.05.2021|  Yunanistan’da politik sığınmacı olan Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin, Türkiye’den tanıdıkları ve Yunanistan’a sığınmak zorunda kalan bir yoldaşlarına, 17 Kasım 2020’de geçiş için yardım ederken Yunan polisi tarafından yakalandılar. İki devrimci insan “İnsan kaçakçılığı” suçlaması ile tutuklanıp, Lebos adasında Türkiye’ye geri gönderilmekek üzere bekletilmekteler. 10 Mayıs Pazartesi günü ilk mahkemeye çıkartılacaklar.

Bugün (7 Mayıs Cuma), Viyana’da Yunanistan konsolosluğu önünde, saat 18:00’de , iki devrimci dostumuzu sahiplenmek için, ATİK Avusturya/VTİD’in de bileşeni olduğu Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) örgütlediği bir protesto mitingi gerçekleştirildi.

Kitlenin Konsolosluk önünde toplanmasıyla, ADGB temsilcisi yaptığı konuşmada; Yunanistan Hükümeti’nin AB emperyalistlerine yaranmak için, onların çıkarları doğrultusunda uyguladığı mülteci politikalarının yanı sıra, emperyalistlerin sömürü, işgal ve talan politikalarını teşhir edip, sığınma hakkının insanî hak olduğunu savundu. Ayrıca devrimciliğin ve devrimci sığınmacılara yardım etmenin suç olmadığına da vurgu yaparak, Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin adlı devrimcilerin, serbest bırakılıncaya kadar alanları terk etmeyeceklerini söyledi.

Oldukça canlı geçen miting, yapılan konuşmalardan sonra, atılan sloganlar eşliğinde sona erdi.

Video:https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/164687148915419