Home , Avrupa , Düsseldorf’a Çağrı: ‚Faşizme Karşı Omuz Omuza!‘

Düsseldorf’a Çağrı: ‚Faşizme Karşı Omuz Omuza!‘

DÜSSELDORF |07-05-2016| Türk faşist rejiminin uzantıları ırkçı kışkırtmalara ve provakasyonlarına devam ediyorlar.  Bu kezde ‘Bozkurt’lar  8 Mayıs 2016 – Pazar günü Düsseldorf’ta ‘Türkçülük Günü’ kutlamak için merkezi bir yürüyüş yapıyorlar. Yürüyüşün çağrısını Türk-Federasyon KRW Eyalet örgütü yapmış ve Düsseldorf Ülkü Ocaği izin başvurusunda bulunmuş. Ülkü Ocaklarının bağlı olduğu Türk-Federasyon (ADTÜTDF) faşist MHP’nin Almanya’daki yan kuruluşudur. Doğrudan Türkiye’den yönlendirilir. Seçim sürecindede MHP adına resmen aktif çalışmışlardır.

Türk Federasyon üyeleri tıpkı MHP’liler gibi kendilerini ‘Bozkurtlar’ olarak adlandırırlar. İdolojik çizgileri ‘Pan-Türkizm’dir ve yıllardır Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yaparlar. Türkiyedeki Kürtler, Ermeniler, Rumlar, Süryaniler, Ezidiler ve Aleviler gibi ulusal ve kültürel azınlıkları redderler. ‘Türkiye Türklerindir’, ‘Ya sev ya Terk et’ gibi ırkçı ve faşist sloganlarla yıllardır propaganda yaparlar.

Tarih boyunca MIT, Kontr-gerilla, Polis gibi devlet örgütlenmelerinde, şimdide Diktatör Erdoğan’ın paramiliter örgütlenmelerinde hep bu ‘bozkurtlar’ vardı. Türkiye’de Barış ve demokrasi güçlerine, HDP ve Kürt halkına karşı Linç girişimlerinde bu faşist bozkurtlar başı çekerler. Maraş’ta, Çorum’da Alevi katliamlarındada bu faşistler en öndeydi.

Daha bir kaç ay önce Ak-Saray’ın Kürt halkına karşı ilan ettiği ‘Top yekün savaş’ ve AKP-Diktatörlüğünün ‘Kürtleri imha’ planlarının en iştahlı savunucularıydılar. Sur, Cizre, Nüsaybin, Silopi gibi Kürdistanın şehirlerinini ablukaya alan, katliam uygulayan Devlet güçlerinin, TSK, Özel Timlerin içinde DAİŞ’cilerle birlikte Bozkurtlarda aktif savaştılar. İşgal ettikleri, yakıp-yıktıkları yerlerde, katlettikleri insanların üzerine basarak ‘bozkurt’ işareti yaparak fotoğraf çektirecek kadar vahşi ve insanlıktan nasibini almamış yaratıklardır bunlar. Bunlar engerekler, çiyanlardır, tanı bunları…

NATO’nun ve AB Emperyalizminin desteğini alan T. Erdoğan Türkiyedeki savaş konseptini Avrupa’ya taşımak istiyor. Son aylarda direk Sarayın yönlendirmesiyle bazı paravan örgütler üzerinden güya ‘Teröre karşı’ maskesi altında yürüyüş ve eylemler örgütleniyor. Amaçları provakasyon ve şiddet ortamı yaratarak, bir taraftan Türkiyeli Göçmenlere gözdağı vererek kendi cephesine çekmek, diğer taraftan Avrupa hükümetlerini terörle tehdit ederek politik destek sağlamaktır. Merkel-Erdoğan kirli pazarlığının akabinde Almanya’da 19 Türkiyeli  ve Kürdistanlı politik aktivist uydurma gerekçelerle tutuklanmıştır.

Diktatör Erdoğanın emriyle ve devletin savaş konseptinin bir uzantısı olarak Almanya’daki ırkçı-falşist Türk örgütlenmeler yarışa girmiş durumdalar. Bilinen demagojileri, Kürt ve Ermeni düşmanlığı üzerinden ırkçı-faşist hareketi tırmandırmak istiyorlar. Yürüyüş çağrısını yapan Düsseldorf Ülkü ocağı’nın sayfasında ‘Bayrağını alda gel, Türkün gücünü Hainlere gösterelim’ diyerek asıl hedeflerini açıklamışlar.

Bizler, Türk faşistlerine ve ırkçı propagandaya meydanı boş bırakmayacağız. 10 Nisanda olduğu gibi her yerde karşılarında duracağız ve kök salmalarını engelleyeceğiz. Alman anti-faşist dost örgütler ile birlikte Türkiyeli ve Kürdistanlı demokrasi güçleri olarak, ırkçılığa ve faşizme karşı birlikte mücadele edeceğiz. 8 Mayıs anı zamanda Hitler-Faşizminin yenildiği gündür. Tüm ilerici, demokrat, devrimci güçleri ve yurtsever halklarımızı 8 Mayıs Düsseldorf yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz.

  • Faşizm düşünce değildir, aksine insanlık suçudur!
  • Faşizme geçit yok! No Pasaran!
  • Yaşasın enternasyonal dayanışma!

Yürüyüş Tarihi: 8 Mayıs 2016 – Pazar saat: 13:00, Yer: Düsseldorf – HBF /istayon önü.

Düzenleyen: Bündnis ‘Düsseldorf stellt sich quer’ DSSQ ve Demokratik Güç Birliği Platformu

Destekleyenler: ANTIFA Düss. AGIF, Akkustan, ATIF, Ceni-Frauenbüro, DGB -Düsseldorf/Bergischesland, Die LIKE, DKP,  FIDEF,  GEW-Düs., Interventıonistische Linke (i furiosi, see red), NAV-DEM, Piraten-Partei, Mor İsyan, SDAJ-Düs, YJK-E (Frauen aus Kurdistan), YDG, YXK, VVN-BdA (Bund der Antifaschisten-Düs.)