Home , ATİK , ‘Kobanê’nin Destekçisi Değil Öznesiyiz’

‘Kobanê’nin Destekçisi Değil Öznesiyiz’

atik_amed_ziyaretURFA | 07-11-2014 | DAİŞ çetelerine karşı 54 gündür direnen Kobanê halkına bir destek de Avrupalı sendikalar ve partilerden geldi. Avusturya ve Almanya’dan gelen sendikacı ve politikacılardan oluşan heyet, Kobanê’deki direnişe dikkat çekti. Heyetin üyesi Süleyman Gürcan, “Bu saatten sonra Kobanê ile dayanışmanın destekçisi değil öznesiyiz” dedi.

DAİŞ çetelerinin işgal saldırılarına karşı direnen Kobanê ile dayanışmak için Suruç’a Avrupa’dan heyetler gelmeye devam ediyor. Avrupa Türkiyeli İşçileriler Konfederasyonu (ATİK), Devrimci Demokrat Sendikalar Birliği (DDSB), Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonu (ATİGF), Deri-İş ve Partizan üyelerinin yanı sıra Hamburg Yeşiller Partisi Parlamenteri Filiz Demirel, Sosyal Demokrat Partisi Hamburg Eyalet Parlamenteri Ali Şimşek ile Karakoçan Belediyesi Eşbaşkanı Burhan Kocaman’ın yer aldığı heyeti, DBP İlçe Binası’nda DTK İcra Kurulu Üyesi Feleknas Uca ve HDP PM Üyesi Mehmet Doymaz karşıladı. Uca ve Doymaz, Kobanê-Suruç sınır hattındaki gelişmeler hakkında heyet bilgi verdi.

HERKES BU SAVAŞIN PARÇASI

ATİGF üyesi Ali Çiçek, Kobanê halkıyla dayanışmak için Avusturya’da yürüttükleri kampanyaya dikkat çekerek, kampanyada yer alanların selamlarını iletti. Ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduklarının altını çizen Çiçek, bu savaşın insanlık savaşı olduğunu ve kendini devrimci olarak gören herkesin bu savaşın bir parçası olarak kendisini görmesi gerektiğini söyledi.

Ardından konuşan ATİK üyesi Süleyman Gürcan, “Bu saatten sonra Kobanê ile dayanışmanın destekçisi değil öznesiyiz. Savaşın zaferle sonuçlanmasının ardından özgür Kobanê’de hep birlikte oturacağız” dedi. Gürcan, devrimcilere, ilericilere, Kürtlere ve sosyalist işçilere direnişte saf tutmaya ve büyütmeye çağırdı.

ATİK üyesi Ertan Çelik ise, buradaki direnişin bir parçası olmaya devam edeceklerini kaydetti.

HDP PM Üyesi Mehmet Doymaz da, dayanışmanın çok önemli olduğunu söyleyerek, Suruç’taki durumla ilgili bilgi verdi.  Doymaz, Kobanêliler için toplanan yardımları organize eden Rojava ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çalışmaları hakkında da bilgi paylaştı.

Heyet daha sonra Kobanêlilerin yerleştiği çadır kentleri ve direniş nöbetlerinin tutulduğu sınır köylerini ziyaret etti.

(ANF)