Home , Avrupa , „Yunan Halkına dayatılan Alman Himayeciliğine hayır „

„Yunan Halkına dayatılan Alman Himayeciliğine hayır „

100MEDIASIMAG2946Yunanistan`a ve Yunan Halkına dayatılan Alman Protektaratına (himayeciliğine) hayır! şiarıyla Klassenkampf staat Weltkrieg,Internationalen Antikriegsaktion,KPD Aufbau ve ATiF,  bugün Nürnberg Gostenhof semtinden Plärer meydanına kadar 3 saatlik uzun bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yoğun olarak yerleşim yerleri içinde dolaşan Yürüyüş sıklıkla mahalle aralarında, Alman emperyalist devletinin Yunan halkına karşı uyguladığı baskıcı ve sömürgeci politikaları eleştiren, Savaş ve emperyalist yayılmacılığa karşı halkı uyanışa çağırarak, İşçi ve emekçilerin özgürlüğünün ve kurtuluşunun sınıf mücadelesini yükseltmek ve sömürüsüz bir dünya için kapitalizmi mezara gömmek gerektiğinin propagandasını yaptılar.

Nürnberg`de aynı saatlerde faşist AfD hareketine ve Pegida`ya karşı yürüyüşler de gerçekleştirildiğinden dolayı katılımın az olduğu eylemde,Enternasyonal Marşın canlı olarak çalınması kitlenin ilgisini çekti.

Yürüyüş boyunca Almanca ve türkçe dillerinde çıkartılan bildiri dağıtıldı. Yürüyüşün başlangıcında ATiK temsilciside  bir konuşma yaptı.

100MEDIASIMAG2955-1

Ohne Titel