Home , Dünya , Kobanê’de son gelişmeler!

Kobanê’de son gelişmeler!

10959364_1386948021615918_2526409028745823127_n YPG/YPJ öncülüğünde sınırsız direniş sergileyen savaşçılar, Kobanê ve Cizîre kantonlarını faşist dinci DAİŞ çetelerinden temizleme operasyonlarını sürdürüyor.

Kobanê Kantonu’da dün gece DAIŞ çetelerine yönelik düzenlenen eylemlerde Rotko (uluslararası yol) yolu üzerinde bulunan İzza tepesi özgürleştirilirken, eylemlerde 11 IŞİD çetesi öldürüldü.

ANHA’nın haberine göre, dün gece Kobanê’nin güney cephesinde de Ceadê köyüne dönük eylemde 7 çete öldürüldü. Kentin doğu cephesinde ise YPG/YPJ güçleri, Xalmenat köyüne yönelik bir eylem gerçekleştirdi, 4 IŞID üyesi öldürüldü.

Cizîrê kantonundaki Til Temir’in batı ve güneybatı cephelerinde dün geceden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ortak Direniş Güçleri’nin dün geceki eylemlerinde 9 çeteci öldürüldü.  Dün gece saat 23.00’dan bu yana Til Temir’ın batı ve güneybatısında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Ortak Direniş Güçleri, Til Temir’in 2 kilometre batısına düşen Til Nasri köyünde bulunan DAIŞ çetelerine yönelik eylem düzenledi. Eylem sonucunda 6 çete öldürdü, 3 çete yaralandı.

Yine aynı bölgede bulunan Xêbiş köyüne yönelik Ortak Direniş Güçleri, eylem düzenleyerek, çete noktalarına ağır darbeler vurdu. Haseki ve Til Temir yolu üzerinde bulunan Til Goran köyüne de Ortak Direniş Güçleri bir eylem düzenledi.

Aynı bölgede Xerita köyündeki eylemde ise 3 çete öldürüldü, 4’ü yaralandı.