Anasayfa , Avrupa , Kobane Kuşatmasına karşı, NRW`de protestolar

Kobane Kuşatmasına karşı, NRW`de protestolar

Ohne TitelDUISBURG-08-10-2014- Kobane Kuşatmasına karşı, gece başlayan protestolar, sabahın ilk saatlerine kadar devam etti.

  1. 1.GÜN

06.10.2014 (Pazartesi) akşam saatlerinde, Emperyalistlerin besleyip büyüttüğü, cellat, zebani İŞİD çetelerinin Kobaniye girmesiyle birlikte, tüm devrimci ve demokratik güçler çok kısa süre içinde mobilize oldular. Demokratik kurum lokallerine, akın eden kitleler kısa süre içinde, alınan eylem kararıyla harekete geçildi. Gece saat 21 00 sularında başlayan eylemler, iki ayrı, alanda devam etti. Duisburg şehri gecenin bu saatlerinde sesiz ve ısız bir durumda olması nedeniyle, eylem için elverişli olmadı. PARTİZAN-ATİF-YDG ve dışımızda gelen kitleyele birlikte, Köln dom kilisesi önünde toplanan kitleyle birlikte, eylem yapma kararı alındı. Diğer güçler ise, Düsseldorfa gitme kararı aldılar.

PARTİZAN-ATİF ve YDG kitlesi, köln dom kilisesi önünde toplanan diğer kitleyle birlikte, Köln WDR TV. Binasına doğru yürüyüşe geçildi. WDR binasının önüne gelidiğinde, daha önceden belirlenen kişiler binaya girerek taleplerin sunulması gündeme getirildi. Diğer kitleyse binanın önünü bloke ederek. Çeşitli sloganlar atarak marşlar okunarak talepler kabul edilene kadar bekleyiş devam etti. Daha sonra WDR Rektörüyle yapılan görüşme çerçevesinde talepler kabul edildi.

Buradan yeniden harekete geçen yüzlerce kitle, dom Kilisesine doğru yürüyüş yaparak yeniden buluşma alanına gelindi. Buradada yapılan koşumalardan sonra kitlenini bir kısmı sabah saatlerine doğru dağıldı. Eylem başarılı, canlı ve çoşkulu bir şekilde sona erdi.

  1. GÜN

07.10.2014 (Salı) günü ise; sabah saat 10 00’da Düsseldorf ABD konsolosluğu önünde eylem yapıldı. Yapıllan eyleme yine yüzlece kitle ktıldı. Buradada atılan sloganlar ve okunan marşlarla kitle coşkulu bir şekilde bekleyişini sürdürdü. Ardında kurumlar adına yapılan konuşmada PARTİZAN ve MLKP adına birer konuşma yapıldı. Yapılan konuşmalarda, genel olarak ortak hareket etmenin önemi, birlik ve dayanışma ruhunun yükseltilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu. Bu noktaların günümüz açısında önemli olduğu altı çizildi. Ayrıca, Kobane halkının direnişini sahiplenme ve sokaklarda kobane halkının sesi olmak bugün temel görevdir. Vb gibi, içerikte yapılan konuşmalardan sonra kitle yürüyüş düzenine geçti. Buradan yapılan yürüşü Düsseldorf eyalet parlamentosununu önüne kadar devam etti. Ve parlamentoda bulunan çeşitli milletvekilleri toplanma alanına gelerek, çeşitli konuşmalar yaptılar. Yine ardından kişi ve kurumlara söz hakkı verildi. Konuşma yapan kurumlar şunlar oldu. ATİF-ADHK-YPG birer konuşma yaptılar. Ve uzun saatlere yayılan eylem yaklaşık olarak, saat 15 00 sullarında akşam Duisburg şehir merkezinde yeniden toplanmak üzere kitle dağıldı.

Yine akşam saat 17 00 ‘de Duisburg şehir merkezinde toplanan yüzlerce kitle bir miting gerçekleştiridi. Yapılan konuşmarın ardında, şehir merkizine doğru kısa bir yürüyüş yapıldı. Daha sonra coşkulu bir şekilde kitle dağldı.

Ayrıca, önümüzdeki günlerde, NRW bölgesinde kobane halkıyla dayanışm eylem ve etkinlikleri şu plan dahilinde yürütülecektir.

  1. GÜN

08.10.2014 (Çarşamba) NRW’de bir kısım kitlemizle birlikte Bürüksede parlamento önündeki eyleme katılacağız.

  1. GÜN

09.10.2014 (Perşembe) diğer demokratik güçlerle birlikte, Duisburg’da kahvehane, esnafları dolaşmak ve Cumartesi Düsseldorf’ta yapılacak olan yürüyüşün A-P faaliyeti yürütülecektir.

  1. GÜN

10.10.2014 (Cuma) ise, Weselde Ezidi halkının yapacağı protesto yürüyüşüne katılım sağlanacaktır.

  1. GÜN

11.10.2014 (Cumartesi ) de tüm güçlerimizle Düsseldorf’ta yapılacak olan merkezi yürüyüşe katılmak olacaktır.