Home , Haberler , “Kadınlar, savaşa ve yıkıma karşı, yaşamı birlikte inşa ediyor!”

“Kadınlar, savaşa ve yıkıma karşı, yaşamı birlikte inşa ediyor!”

Kadın_Dayanışma_Koordinasyonu_basın_toplantısıİstanbul: Kadınlar, “Savaşa ve yıkıma karşı, yaşamı birlikte inşa ediyoruz!” şiarıyla bir kampanya başlattıklarını basın toplantısı ile açıkladılar.

İstanbul’da Cizre’den Sur’a Kadın Dayanışma Koordinasyonu“Kadınlar, savaşa ve yıkıma karşı, yaşamı birlikte inşa ediyor!” şiarlı kampanyalarını basına deklare ettiler.

İstanbul İHD Şubesi’nde yapılan basın toplantısında ilk olarak konuşan Benazır Coşkun, devletin tankıyla, topuyla gerçekleştirdiği saldırılarda 1100 evin yıkıldığını ve bu da vahim bir tabloyu gözler önüne serdiğini belirtti.

Kadınlar olarak, direnişin öznesi olduklarını ifade eden Benazır, devletin Kadına yönelik politikalarına karşı, Kadın bedenini teşhir eden zihniyete karşı ve tüm savaş politikalarına karşı hem maddi hem de direniş cepheli bir kampanya başlatıldığını açıkladı.

Daha sonra Koordinasyon adına basın açıklamasını Feray Mertoğlu okudu. Feray, devletin Kürt halkına karşı kapsamlı bir imha savaşı yürüttüğünü ve bu savaş içerisinde devletin olanca biçimiyle erkek egemenliğini beslediğini, kadını yaşamın her alanında gerek maddi gerekse de kimliksel açıdan yok saydığı, nesneleştirdiğini vurguladı.

“Direnişi sahipleniyoruz”

Devletin, T. Kürdistanı’nda sokağa çıkma yasakları ile birlikte yüzlerce insanı katlettiğini dile getiren Feray, insanların yakılarak katledildiğini, yaralıların günlerce sokak ortasında bekletildiğini, bilinçli bir şekilde kadın bedenlerinin teşhir edildiğini söyledi.

T. Kürdistanı’ndaki direnişi kadın özgürlük mücadelesinin çok önemli bir parçası olarak gördüklerini ve sahiplendiklerini belirten Feray, “Bu temelde bütün kadınları, Kürdistanlı kadınlar yalnız değildir şiarıyla, Şengal, Ninova ve Kobanê sürecinde ördüğümüz kadın dayanışma ve yoldaşlık ağlarını yeniden daha güçlü bir şekilde örmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi.

Açıklamadan sonra basın toplantısı sonlandırıldı.