Anasayfa , Dünya , Kırım’da parlamento ve başbakanlık işgal edildi

Kırım’da parlamento ve başbakanlık işgal edildi

kirimKIRIM |27-02-2014 | Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yönetimin muhaliflerin eline geçmesinin ardından Kırım’daki gelişmeler hız kazandı. Parlamento ile Başbakanlık işgal edildi. Başbakanlık binasına Rus bayrağı çekilirken, parlamentodan dışarıya ateş açıldı

Kırım Haber Ajansı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov’a dayandırdığı haberinde, Kırım parlamentosunun bugün (27 Şubat) sabah erken saatlerde üniformalı şahıslar tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde parlamento ve başbakanlık binasını işgal eden silahlı grupların eylemi sürüyor. Grup adına açıklama yapan bazı şahıslar, eylemcilerin Kırım’ın geleceğini tayin edecek bir referandum yapılmasını istediklerini belirtiyor. Basın mensuplarının parlamentoya yöneldiği sırada ise bina içinden dışarıya ateş açıldı.

Bina önündeki basın mensuplarına “işgalciler adına açıklama yaptığını” ve adının “Maxim Dançenko” olduğunu söyleyen bir şahıs, parlamentoyu işgal eden silahlı kişilerin sayısının 50 civarında olduğunu söyledi. Dançenko, eylemcilerin Kırım’ın geleceğini tayin edecek bir referandum yapılmasını istediklerini ve “lider”lerinin parlamento binasına gelmesini beklediklerini aktardı.

Başbakanlık da işgal edildi

Bu arada, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başbakanlık binası da silahlı eylemciler tarafından işgal edildi ve binaya Rus bayrağı çekildi. Bina çevresinde güvenlik kordonu oluşturan polis, giriş çıkışlara izin vermiyor. Parlamento binası ve başbakanlığı çevreleyen sokaklar trafiğe kapatıldı

Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Anatoliy Mogilyov, parlamento ve başbakanlık binalarını işgal edenlerin temsilcileriyle görüştü. Tarafların görüşmesine ilişkin herhangi açıklama yapılmadı.

Sendika.Org