Anasayfa , ATİK , ATİK: “Açlık Grevi Direnişçilerini Sahiplenmek İçin Berlin Mitingine Katılalım!”

ATİK: “Açlık Grevi Direnişçilerini Sahiplenmek İçin Berlin Mitingine Katılalım!”

Leyla Güven’in öncülük ettiği, Türkiye, Türkiye Kürdistanı zindanlarında ve dünyanın bir çok yerinde sürdürülen dönüşümsüz ve süresiz açlık grevi eylemleri kritik bir aşamaya gelmiş bulunuyor. Direnişçilerin hayati tehlikesinin giderek arttığı bu koşullarda beklemek, onların ölümünü hızlandırmak demektir.  

Emperyalist-Kapitalist Avrupa ülkeleri bu direniş karşısında üç maymunu oynamaya devam etmektedir. Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri faşist TC devletine verdikleri açık desteği, bu direniş karşısındaki tutumlarıyla bir kez daha ispatlanmıştır. Başta Strasburg’da KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ve bir grup Kürt siyasetçinin başlattığı ve bir çok Avrupa ülkelerinin bir çok merkezlerinde süren açlık grevlerine karşı üç maymunu oynayan Avrupa burjuvazisi, yaşanacak ölümlerden direkt sorumludur.

Alman burjuvazisinin faşist Türk devletine verdiği desteği boşa çıkarmak, ancak toplumsal muhalefetin ortak mücadelesiyle mümkündür. Mücadeleyi yükseltmek, direnişçilerin nefesine nefes olmak için 15 Mart 2019 Cuma günü saat 10:00’da Berlin- Brandenburgertor’da, 24 saat sürecek mitinge tüm yerli ve göçmen emekçileri katılarak destek vermeye çağırıyoruz.

ATİK –Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu