Anasayfa , Dünya , Kenya’da yüzlerce kadın şiddete karşı yürüdü

Kenya’da yüzlerce kadın şiddete karşı yürüdü

kenyali_kadinlar_NEiROBi-18-11-2014-  Kenya’da bir kadının mini etek giydiği için dövülmesi sonrası yüzlerce kadın başkent Nairobi sokaklarını doldurdu.

Kenya’da bir kadının mini etek giydiği için dövülmesi sonrası bugün yüzlerce kadın başkent Nairobi sokaklarını doldurdu. Kadınların yürüyüşünde “Ne istersek onu giymeye hakkımız var” denildi.

Geçtiğimiz hafta başkent Nairobi’de çekilen ve bir kadının mini etek giydiği için darp edildiği anları kayıt altına alınan görüntüler sosyal medya üzerinden yaygınlaşmış ve büyük bir öfke yaratmıştı.

Eylemin düzenleyicilerinden Ruth Knaust, Capital FM radyosuna yaptığı açıklamada şiddetin kadınları, erkekleri ve çocukları etkilemeye devam ettiğini belirterek bunun sağlıklı ilişkiler geliştirilmesini engellediğini dile getirdi.

“Benim kıyafetim benim kararım” dövizleri ve bayrakları taşıyan çoğunluğu kadın yüzlerce kişi “Herkes için onur, saygı ve adalet” çağrısı yaptı.

Kadınlar, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Eylemi provoke etmek üzere kadınların kapalı kıyafetler giymesi gerektiğini savunan bir grubun da alana geldiği görüldü. Bir kadının bu eylemciler tarafından taciz edildiği belirtildi.