Home , Avrupa , Çayan Demirel’in Diyarbakır Cezaevi Belgeseli München’de

Çayan Demirel’in Diyarbakır Cezaevi Belgeseli München’de

MÜNCHEN | 09 – 03 – 2010 | Çayan Demirel’in yönetmenliğini yaptığı Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi Belgeseli, München’de gösterime sunulacak. 21. Türk Film Günleri kapsamında gösterilecek olan belgesel 12 Eylül dönemindeki işkenceleri ve vahşeti gerçekçi bir şekilde beyaz perdeye yansıtıyor.

5 Nolu Cezaevi Belgeseli daha önce de 2009 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ve SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) 2010 ödüllerinde En İyi Belgesel Film Ödülüne layık görüldü.

12 Eylül askeri darbesi sonrasında, Diyarbakır Cezaevi, insanlık dışı işkencelerin yaşandığı ve inanılmaz vahşete tanıklık yapan mekan olarak belleklere kazınmış bulunuyor. Çayan Demirel bu belgeseliyle, o dönemde cezaevinde tutuklu bulunan mahkumların maruz kaldıkları işkence ve aşağılanmaları, hayatta kalabilen tutukluların anlatımlarıyla gözler önüne seriyor. Bu belgesel, 12 Eylül dönemindeki işkenceleri yalınlıkla anlatan ve o döneme gerçekçi tarzda ışık tutan bir yapıt.

Belgesel, Yapımcısı Ayşe Çetintaş’ın da katılımıyla, 28 Mart Pazar, Saat 16.00’de, Gasteig, Vortragssaal der Bibliothek’te gösterime sunulacak.