Home , Haberler , Kempten Hapishanesi Önünde Eylem „Yoldaşlarımızın Özgürlüğü Özgürlüğümüzdür! Müslüm Elma’ya Özgürlük!“

Kempten Hapishanesi Önünde Eylem „Yoldaşlarımızın Özgürlüğü Özgürlüğümüzdür! Müslüm Elma’ya Özgürlük!“

15 Nisan2015 tarihinde, hukuksuz bir şekilde tutuklanan, ATIK`li tutsaklar  için, Almanya`nın 6 ayrı hapishane önünde, eşgüdümlü bir şekilde destek eylemleri gerçekleştirildi.Eylemlerden biri de, Müslüm ELMA`nın tutuklu olarak tutulduğu Kempten hapishanesi  önünde gerçekleştirildi.100 civarında coşkulu bir kitlenin katılımıya gerçekleşen eylemde; tutuklamaların hukuk-dışı oluşu ve anti-demokratik bir gerici uygulama olduğu ve tutuklu devrimcilerin derhal serbest bırakılması talebi güçlü şekilde ifade edildi. Devrimci mücadelenin meşru olduğunu, devrimcilerin ve devrimci kurumların terörize edilemiyeceğini, tutuklama ve saldırı operasyonlarına karşı boyun eğilmeyeceğini, haklı ve meşru devrimci mücadelemizin , daha büyük kararlılıkla yürütüleceği belirtildi. Ayrıca, tutuklanan yoldaşlarımıza, her koşulda sahip çıkılacağını, asla yalnız bırakılmayacağı belirtildi.

20151107_134426
Açıklamalar, Türkçe ve almanca okunurken, hazırlanan pankartlar, bayrak ve flamalar, ve coşkulu sloganlarla, oldukça görsel ve görkemli geçmiştir. Kitlenin öfkesi ve yoldaşlarına sahip çıkma kararlılığı, atılan sloganlardaki coşku ve gürlükte kendini gösteriyordu. „Müslüm Elma Yalnız Değildir“ sloganı, hapishane duvarlarını adeta delercesine haykırılıyordu. „Tutsakların Sesi Platformu sorumlusu konuşmasında , ATIK`li tutsakların daha güçlü sahiplenilmesi gerektiğini belirterek tüm kuruluşları sahiplenmeye davet etti.
MLPD Güney Almanya örgütlülüğünün de destek mesajını sunduğu eylem, aynı kararlılık, coşku ve disiplinle sonlanmıştır.
Yoldaşlarımızı, hiçbir koşulda yalnız bırakmayacağımızı, onları, özgürlüklerine kavuşturana dek, mücadeleyi yükselterek devam edeceğimize dair kararlılığın ortaya konulması oldukça önemliydi. Alandan, yürütülen kampanyanın daha da güçlü yürütüleceği inancıyla, yeniden, daha güçlü buluşmalar dileğiyle ayrılırken; Müslüm yoldaş’ı, fiziken orada bırakmanın burukluğu yakıcı şekilde hissediliyordu.