Anasayfa , Avrupa , Villingen Pegida’ya geçit vermedi

Villingen Pegida’ya geçit vermedi

pegidaSon süreçte sistemin ekonomik ve siyasi krizin sorunu olarak göçmen, sığınmacı ve özellikle de Müslüman kesimde gören belli başlı faşist, ırkçı gruplar bir araya gelerek PEGIDA adı altında birleşmeye çalışıyor. Kurucusu olan Lutz Bachmann’ın açıktan Hitler yanlısı olduğunun ortaya çıkmasıyla her ne kadar güç kaybetse de, zaten ırkçı ve Nazi yanlısı taraftarları 26 Nisan 2015 tarihinde Villingen’de yine toplanmaya çalıştı.

Bu sefer Avusturya ve İsviçre’ye de çağrı yaparak daha fazla katılım sağlamak ve ırkçı Lutz Bachmann’ı görkemli karşılamayı hedefleyen Pegida daha fazla kitle beklerken ancak 150 kişiyi bir araya getirebildi. Toplanacakları alanın daha evvelden tüm girişlerini kapatan Pegida karşıtı yaklaşık 300 kişilik grubun karşı koyuşuna rağmen büyük bir polis koruması altında bir araçla alana girdi.

Oldukça fazla polisin yer aldığı eylemde, Pegida taraftarlarını polisin özenle koruduğu dikkatlerden kaçmadı. Eylem boyunca sloganlarımızla, müziğimizle Bachmann’ın konuşmalarını bastırdık, zaman zaman böldük. Yaklaşık 1 saat sonra dağılan Pegida yandaşlarının ardından yine sloganlarımızla eylemimize sonlandırdık.