Home , Avrupa , „Katledilişinin 43. yılında Kaypakkaya’yı anıyoruz“

„Katledilişinin 43. yılında Kaypakkaya’yı anıyoruz“

gece_afis

İbrahim Kaypakkaya önderimizdir,

Sönmeyen Meşalemizdir!

Emekçiler;

Türkiye proletaryasının komünist önderi İbrahim Kaypakkaya yoldaşın Diyarbakır zindanlarında hunharca katledilişinin 43. yılındayız.

Önderimizin 18 Mayıs 1973 yılında katledilmesi partimiz açısından büyük bir kayıptı, ancak ardılları 44 yıldır o’nun ışıklı yolunda yürümeye devam ediyor.

Bugün Kaypakkaya yoldaşın ortaya koyduğu MLM tezlerini rehber edinmeden ilerlemek ve devrimi yapmak mümkün değildir. Ülkemizde ki gelişmeler ve yaşananlar, Kaypakkaya’nın görüşlerindeki doğruluğu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Dostlar;

Faşist TC devletinin Kürt ulusuna karşı düşmanlıktan başka bir şey beslemediğini görmekte ve yaşamaktayız. Bu anlamda Kaypakkaya yoldaşın Kürt ulusal sorununa getirdiği çözümlemeler ışığında, ortak düşmana karşı devrimci mücadele hattıyla, Kürt ulusu özgürlüğüne kavuşabilir. Bunun dışındaki tüm çözümler hayalden başka bir şey değildir.

Yoldaşlar;

Kaypakkaya yoldaşın bize miras olarak bıraktığı o muazzam temel teorik görüşüyle, halk savaşı güzergâhında, demokratik halk devrimini gerçekleştirmek için, yüzlerce kadro, üye, savaşçı ve militanını ölümsüzlüğe uğurladı. Bugün Kaypakkaya yoldaşın ardılları Dersim’den Kobanê’ye savaşı büyütmeye devam ediyorlar.

Katledilişinin 43 yılında komünist önder İbrahim Kaypakkaya yoldaşı anmak için düzenlediğimiz geceye siz emekçileri, devrimcileri, yurtseverleri ve yoldaşlarımızı katılmaya çağırıyoruz.