Home , Haberler , Katledilen Derya ve oğlu Kian Köln’de Anıldı

Katledilen Derya ve oğlu Kian Köln’de Anıldı

KÖLN|10.12.2021| 15 Kasım günü Köln’de Ren nehrinde, 24 yaşındaki Derya S. ve dört yaşındaki oğlu Kian’nın cesetleri bulunmuştu. Polis, elde ettiği bazı veriler doğrultusunda, failin Derya’nın eski erkek arkadaşı, Kian’ın ise biyolojik babası olduğundan şüphelenmiş ve zanlı Anıl G.’yi tutuklamıştı. Savcılık olayın nasıl vuku bulduğu konusunda; “14 Kasım gününün akşamı anne ve oğlu zanlıyla limanda buluşmuş, zanlı orada anne ve oğulu hunharca bıçaklayarak öldürüp, nehire atmış.” şeklinde bir açıklama yaptı.

25 Kasım da (Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde) Derya ve oğlu büyük bir hüzün içerisinde toprağa verildi.

Anma

8 Aralık’ta yerli – göçmen kadın kurum ve örgütleri, Derya ve Kian özgülünde, kadın ve çocuk katliamlarına karşı ortak bir anma düzenledi. Derya’yı ve Kian’ı anlatan arkadaşları, “yaşama sevinci ile dolu, geleceğe dair hayalleri ve hedefleri olan, sevilen ve sevgi dolu olan, hayat dolu genç bir kadının ve her şeyden çok sevdiği oğlunun, iki güzel insanın yaşamdan vahşice alınmaları, bizleri derinden yaraladı, üzüntüye boğdu, katil cezasız kalmamalıdır.” dediler.

Akabinde kadın kurumları yaptıkları konuşmalarda; “kadın katliamlarının nedeninin Patriakal – kapitalist sistem olduğunu” söylediler. Devamında şiddetin bir çok biçimlerine değindikten sonra, bu katliamlara ve kaynağı olan sisteme karşı, omuz omuza ve örgütlenerek mücadeleyi büyütmek zorunda olduklarına vurgu yaptılar..

Miting sonrası gerçekleştirilen yürüyüşten sonra eylem sonlandırıldı.