Home , Haberler , Gazeteciler ve avukatlar mesleklerinden dolayı suçlanıyor

Gazeteciler ve avukatlar mesleklerinden dolayı suçlanıyor

TÜRKİYE|24.10.2017|Aralarında Etha editörü İsminaz Temel ve muhabiri Havva Custan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları Özlem Gümustas ve Sezin Uçar’ın da olduğu 15 kişiye yönelik suçlamalar belli oldu.

Gözaltında bulunan Etha editörü İsminaz Temel, elindeki fotoğraf makinesi ile haber takibi yaptığı çeşitli eylemlere katılmakla suçlanıyor. Havva Custan ise sosyal medya paylaşımları nedeniyle. Avukatlar Sezin Uçar ve Özlem Gümustas da mesleklerinin gereğini yerine getirdikleri için gözaltında.

TEM polisi, Çarşamba gecesi yaptığı ev baskınlarıyla 15 kişiyi gözaltına almıştı.

Soruşturma dosyasında gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle suçlamalar açıklanmazken, bugün Emniyet’te sorguları yapıldı.

Polisin yönelttiği sorulara göre, editörü İsminaz Temel takip ettiği haberler nedeniyle suçlandı. Tüm fotoğraflarda Temel’in elinde ya fotoğraf makinesi ya da not defteri görülüyor.

Nuriye-Semih Paylaşımları „Suç“ oldu

Havva Custan ise sosyal medya paylaşımları ve yaşamını yitiren devrimcilerin anma ve cenazelerine katılmakla suçlanıyor. „Suç“ olarak kabul edilen sosyal medya paylaşımları arasına işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya dair paylaşımlar da bulunuyor. Yine evde el konulan kitaplar da suçlamaya konu edildi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar da mesleklerinden dolayı suçlandı. Yaşamını yitiren müvekkillerinin Adlı Tip işlemlerini yürütmek suçlama konusu yapıldı.

2000 ölüm orucu direnişçisi, Wernicke Korsakoff’lu Nihat Göktaş ise 1997 yılında gözaltında işkenceyle katledilen Süleyman Yeter’i anma etkinliği, Kayıplar Haftası’nda gözaltında katledilen Hasan Ocak’la ilgili bir eylem, polisin infaz ettiği Yeliz Öter ve Şirin Erbay’ın cenazesine katılmak ve Nuriye-Semih’le ilgili paylaşımı nedeniyle suçlandı.

Diğer gözaltındakilere ise çoğunlukla Rojava’da İŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren savaşçıların cenaze ve anmalarına katılma suçlaması yöneltildi.

Gözaltındaki 15 kişi yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde savcılığa çıkarılacak.

Gözaltında bulunanların isimleri şöyle: Etha çalışanları İsminaz Temel ve Havva Custan, Av. Özlem Gümustas, Av. Sezin Uçar, ESP MYK üyesi Özgen Sadet, Nihat Göktaş, ESP’liler Meral Tatar, Mazlum Demirtaş, Mehmet Aslan, HDP Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Kakça, SYKP’li Ali Düzkün ile Hünkar Hüdai Yurtsever, İlhan Aslan, Onur Binbir ve İsmail Geçer.