Anasayfa , ATİK , KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR! Faşizm Saldırıyor, Halk İsyanı Büyütüyor!

KAMUOYUNA ÇAĞRIMIZDIR! Faşizm Saldırıyor, Halk İsyanı Büyütüyor!

atik_logokucukATİK | 19 – 06 – 2013 | Türkiye halkının onuruna, geleceğine, demokratik haklarına ve özgürlüğüne sahip çıkmak için sürdürdüğü mücadelesi, üç haftayı geçmiş durumda. Direnişin başladığı günden bugüne kadar göstericilere yönelik devlet terörü  vahşice devam ettirilmektedir. Göstrtriciler üzerinde uygulanan vahşet, öyle bir vahşet ki; savaşlarda dahi revirlere saldırmak savaş suçu kabul edilirken, acil yardım için açılan revirlere bile azgınca saldırılmıştır. Bu vahşice saldırıyla direnişi bitirebileceklerini sananlar fena halde yanılmışlardı. Halkın artık canına tak ettiğini ve zincirlerinden başka kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını anladıklarını, korku dağlarını yıktıklarını hesaba katmadılar. Nitekim Gezi Parkı ve Taksim’e 15 Haziran’da vahşice müdahale edilmesi sonucu, bütün Türkiye bir kez daha ayağa kalktı. Tüm alanlar “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş”, “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam!” sloganlarıyla sokaklara döküldüler. Bugün bu direniş bütün Türkiye’de yaygınlaşarak devam ediyor.

Üç haftayı aşan  bu şanlı direniş Türkiye sınırlarını aşarak Dünya’ya dalga dalga yayılmaya başlamıştır. Bu direniş boyunca birçok kişi yaşamını yitirmiş, 17 kişide görme kaybı, onlarca beyin travması, binlerce yaralı, yüzlerce tutuklanma artarak devam etmektedir. Direnişte yer alan veya destek veren tüm kurum kişiler faşist Türk devletinin düşmanı ilan edilmiş durumdadır.

Avrupa topraklarında yaşamını sürdüren Türkiyeli göçmenleri, işçi ve emekçileri ve tüm ilerici demokratik kurumları  ile üye ve taraftarlarımızı, Türkiye halkının bu direnişini sahiplenmek,  Avrupa’da onların sesi olmak, içinden geçtiğimiz sürecin  en acil ve en önemli bir görevdir.

ATİK olarak Taksim Gezi parkına yönelik yapılan ve yaygınlaştırılarak devam eden bu vahşi saldırıları ve tutuklamaları nefretle kınıyor, bu saldırılara ve tutuklamalara karşı tüm kitlemizi, demokrat ilerici kurum ve kuruluşları ve kamuoyunu tavır alarak protesto etmeye çağırıyor. Bu anlamda 22 Haziran’da Almanya’nın Köln şehrinde saat 12.00 de yapılacak merkezi yürüyüşe ATİK olarak tüm duyarlı kesimi halkımızı en güçlü bir şekilde katılmaya davet ediyoruz.

Yaşasın Taksim Direnişi!

Her Yer Taksim Her Yer Direniş!

Kahrolsun Faşist Diktatörlük!

22 Haziran 2013

Saat 12:00

Heumarkt / KÖLN