Anasayfa , Avrupa , Güç Birliği Platformu: Bu sesi kesmeye gücünüz yetmez

Güç Birliği Platformu: Bu sesi kesmeye gücünüz yetmez

nuceAVRUPA |04-07-2013| Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu, Danimarka’nın Kürt televizyonlarına verdiği kapatma kararına karşı “ROJ, MMC ve NUCE TV demokrasi ve barış isteyenlerin sesidir. Bu sesi kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Almanya’da bulunan Türk, Kürt, Arap, Asuri ve Ermeni göçmen örgütlerinden oluşan Demokratik Güç Birliği Platformu, Roj, Nuçe ve MMC TV’nin kapatılmasına yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

ROJ TV davasının açıldığı günden itibaren politik bir dava olduğunu belirten Platform, kararın Türk devletinin baskıları sonucu alındığını kaydetti. “AKP hükümetinin, Kürt halkının sesini kısmak, toplumdan gerçekleri saklamak amacıyla yürüttüğü bir politika olduğu bellidir. Yine alınan bu kararın Avrupa’nın ‘demokratik değerler’ yerine ‘çıkarlarını’ tercih ettiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu karar Fransa’da öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez davası gibi politiktir. Alınan bu karar ile Kürt hareketine gözdağı verilmek istenmektedir. Türk Devletinin Danimarka üzerinden yaptığı baskılarla çıkan bu karar kabul edilemez” denildi.

Kararındüşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik bir müdahale anlamına geldiğinin vurgulandığı açıklamada, kararın Kürt Halk Önderi Öcalan tarafından başlatılan süreçle de bağlantılı olduğu kaydedildi.

Platform kapatılan ROJ, MMC ve NUÇE TV’nin yanında olduğu mesajını de vererek, “Biz Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu bileşenleri olarak, ROJ TV, MMC TV VE NUCE TV sesimiz, gözümüz, kulağımızdır diyoruz. ROJ TV, MMC TV VE NUCE TV Demokrasi ve barış isteyenlerin sesidir bu sesi kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu anlamıyla bizler her zaman ROJ TV, MMC TV VE NUCE TV’nin yanında olacağız” dedi.

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu şu kurumlardan oluşuyor:

AABF (Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu), ABM (Avrupa Barış Meclisi), ADHF (Almanya Demokratik Haklar Federasyonu), AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu), ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu), ADDBF (Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu), Avrupa Sürgünler Platformu, CENI (Buroya Aştiyê ya Jinên Kurd),Devrimci Proletarya (Yaşanacak Dünya),  DIDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu), FEDA (Demokratik Alevi Federasyonu), FKÊ (Ezidi Dernekleri Federasyonu), KOMKAR (Kürdistan Dernekleri Federasyonu Almanya) Kürdistan Halkevleri (Mala Gele Kurdistan e.V.), ÖDA (Özgürlük ve Dayanişma Almanya), TÜDAY (Türkiye / Almanya İnsan Hakları Derneği ),  YEK-KOM (Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu ), YXK (Kürdistan Öğrenciler Birliği), ZAVD (Almanya ve Orta Avrupa Asuri Federasyonu)