Anasayfa , Haberler , Hasan Ferit Gedik davası Yine Ertelendi!

Hasan Ferit Gedik davası Yine Ertelendi!

hasan_ferit_mahkemeİSTANBUL | 05 – 09 – 2014 | Gülsuyu’nda çete saldırıları sonucunda Hasan Ferit Gedik’in katledilmesi ve onlarca kişinin yaralanması ile ilgili olarak bugün görülmesi gereken dava 15 Eylül’e ertelendi. Mahkeme heyeti erteleme kararı verirken, adliye koridorlarında ise polisler avukatlara saldırdı.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 5’i başka suçtan olmak üzere 22 tutuklu sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada heyet mahkemenin “kamu güvenliği” gerekçesi ile kapalı yapılmasına karar verirken müşteki avukatlar ise kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından duruşmanın kapalı yapılmasına itiraz etti.

Mahkemede duruşmanın olduğu kata avukat ve izleyiciler alınmazken Duruşma salonundaki fiziki şartların da yetersizliği konusuna değinen avukatlar, fiziki şartların uygun olduğu bir salonda duruşmanın yapılmasını talep etti.

Duruşma savcısının da duruşma salonundaki fiziki şartların yetersiz olduğu ve bu şartların duruşmayı sürdürmeye uygun olmadığı yönünde görüş bildirdiği duruşmada mahkeme heyeti duruşma salonunun fiziki şartlarının duruşmayı sürdürmeye uygun olmadığından tarafların kimlik tespitine ve yargılamaya devam edilemediğini belirterek duruşmaya son verilmesine karar verdi. Sanıkların tutukluluk durumunun dosya üzerinden değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşma için salon tahsisi konusunda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına hükmetti. Duruşma 15 Eylül 2014 saat 09.30’a ertelendi. Duruşma 14 Ağustos’ta da ‘ Güvenlik sağlanamadı’ gerekçesiyle başlamadan ertelenmişti.

Adliye koridorunda Saldırı

Dava sırasında avukatlar ilk olarak salona alınmazken, polis ile avukatlar arasında tartışma yaşandı. Polis salona alınmama kararının heyet tarafından verildiğini beyan ederken, avukatlar ise heyetin böyle bir kararı olamayacağını belirttiler. Bunun üzerine gerçekleşen polis saldırısında yaralananlar olurken, bir kişi ise gözaltına alnıdı.

Duruşma sonrasında avukatlar adına açıklama yapan Avukat Günay Dağ, davanın tekrar ertelendiğini belirterek “İlk duruşmada bizi salona bile almamışlardı. Biz olmadan yargılama yapmak istediler. Duruşma, yapılmadan bugüne ertelenmişti. Yine benzer bir tabloyla karşılaştık. Meslektaşlarımız yine salona alınmak istenmedi. Girmek isteyen meslektaşlarımız tartaklandı. Mahkeme heyeti bizim görüşlerimizi dahi almadan savcının talepleri doğrultusunda duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Ancak bizim itirazlarımız üzerine bu kararından döndü ve yargılamayı 15 Eylül tarihine erteledi” dedi.

Avukat Dağ, bugün sadece sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldığını belirterek, “ Bu sırada sanıkların bizlere, müdahil avukatlara, müştekilere ve özellikle Hasan Ferit’in ailesine yönelik saldırgan bir tutumu vardı. Bizlere ‘terörist’ diye bağırarak, bizim salondan çıkarılmamızı istediler. Bize hakaret ettiler ve mahkeme heyeti buna seyirci kaldı” dedi. (Özgür Gelecek)