Anasayfa , Avrupa , KAGEF Üye ve Dostları Piknikte Buluştu

KAGEF Üye ve Dostları Piknikte Buluştu

Frankfurt |19.06.2018| Kültürlerarası Gençlik Forumu’ nun (KAGEF) her yıl düzenlemiş olduğu dostluk ve dayanışma pikniği bu yıl da Mülheim’de coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Yeni KADIN Erbane grubunun da ezgi ve türkülerle renk kattığı buluşmada, KAGEF adına yapılan selamlama konuşmasının yanı sıra, Yeni KADIN, Sosyalist Gençlik Hareketi (SYM), Yeni Demokratik gençlik (YDG) ve Amara Kadın Meclisi, MLPD adına da dayanışma mesajları sunuldu. ATİK eş başkanı Süleyman Gürcan’ın da konuşma yaptığı piknikte, YDG maddi dayanışma kampanyası kapsamında stand açtı. Yapılan konuşmalarda Turgut Kaya’nın tutukluluk sürecine ve serbest bırakılmasına yönelik kampanyaya, seçimlere ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere vurgu yapıldı. oy kullanma süresinin 19 Haziran olduğu ve oy kullanmayanların kullanması yönünde duyurular tekrarlandı.

Saray Güven’in katil zanlısının mahkemesinin görüldüğüne dair de hatırlatmada bulunularak, başta kadınlar olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddete ve kadın kırımlarına karşı duyarlı olan tüm dostları Perşembe günkü duruşmaya katılma çağrısı yapıldı.
Çocuklar için aktivite ve yarışmaların da yapıldığı buluşma kısa süreli yağmura rağmen halaylarla, horonlarla devam etti. Umuda HAYKIRIŞ, Kenan Seren, Grup SİMURG, Akın Değirmencioğlu ‘nun da sahne aldığı piknik geç saatlere kadar devam etti.