Anasayfa , Avrupa , KAGEF Dernek Binasının Açılışı Gerekleştirildi

KAGEF Dernek Binasının Açılışı Gerekleştirildi

kgf_acilisFRANKFURT | 02 – 12 – 2013 | Frankfurt’ta faaliyetlerini 10 yıldır sürdüren Kültürler Arası Gençlik Forumu’nun (KAGEF) 3 yıldır lokal yerinin olmamasına rağmen dernek statüsünde çalışmalarını sürdürüyordu. Eylül ayında bir lokal yeri bularak yeni bir faaliyet sürecine başlayan KAGEF açılış kutlamasını 30 Kasım’da gerçekleştirdi. 110 kişinin katıldığı etkinlik dernek binası içerissinde gerçekleştirildi.

Sosyal anlamda oldukça iyi bir etkileşimin gerçekleştiği etkinlikte odukça keyifli bir ortamın oluştuğu göze çarptı. Dernek adına yapılan konuşmada; genel anlamda bu gibi derneklerin önemi, KAGEF’in tarihi, bu gibi derneklere neden ihtiyaç duyulduğu, KAGEF’in yaptığı ve yapacağı sosyal, kültürel ve siyasi etkinlikler üzerine vurgular yapıldı. 3 yıldır dernek yerinin olmamasına dair özeleştiri verildi.

Konuşmanın devamında ‘Emperyalist-Kapitalist sistemin en son içine girdiği kriz büyük çatlaklar oluşturarak devam ediyor. Son yıllardaki çalkantılı dünya siyaseti ve gelişen halk hareketleri bu durumun göstergesi. Emperyalist sistem bu hareketleri bastırmak veya en azından kendi kontrolüne alabilmek için toplum içinde varolan farklılıkları derinleştirerek toplumları bölmeye çalışıyor. Bazı ülkelerde din farklılıklarını kullanırken bazı ülkelerde etnik farklılıkları kullanıyor. Bulunnduğumuz coğrafya olan emperyalist sistemin merkezi olan Avrupa’da ise sistem bunu ırkçı saldırılarla, dini ve etnik karalama ve karşı propagandalarla yapıyor. Aynı zamanda son NSU davası sürecinde olduğu gibi ırkçı-faşist örgütlenmelerin önünü açıyor. Bu anlamda düşündüğümüzde Avrupa’da göçmenlerin her türlü sorununun çözümü için mücadele eden anti-faşist ve anti-emperyalist nitelikteki göçmen kurumlarının ve derneklerinin önemi bir kez daha açığa çıkıyor. Aynı zamanda insanların sosyal ve kültürel etkinliklerle biraraya gelip, sistemin dayattığı bireyci,bencil ve yoz kültüre karşı bir duruş sergilemeleri anlamında da dernekler çok önemli bir noktada duruyor’ denildi.

Açılış etkinliğine katılan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu ATİK Başkanı Yılmaz Güneş kısa bir konuşma yaptı. Güneş konuşmasında, Frankfurt’un ATİK özel bir önemi olduğunu, lokal yeri ile birlikte ATİK kitlesinin mücadeleyi Fankfurt’ta daha üst boyuta taşıdıpını belirtti ve geliştirilen saldırılara karşı kurumu daha üst seviyede sahiplenileceğine inandığını belirtti. Etkinliğe yazılı mesaj sunan ATİF Başkanı Süleyman Gürcan, Dernek Yönetim Kurulunu ve katılımcıları selamladı.

kgf_acilis1Ayrıca Almanya Demokratik Haklar Federasyonu ADHF Hessen ve Almanya Marksist Leninist Parti adına selamlama mesajları okundu. Çocuklar ve gençlerin kendileri için ayrı etkinlikler düzenlediği açılışın sonlarına derneğin alt katında toplu halde şarkı-türkü söylenip halaylar çekildi. Birlikte olmanın ve birlikte olacak olmanın getirdiği moral ve motivasyonla etkinlik gece geç saatlerde sona erdi.