Anasayfa , Haberler , ‘Kadınların Öcalan için dört parça Kürdistan’da ayaklanması gerekir’

‘Kadınların Öcalan için dört parça Kürdistan’da ayaklanması gerekir’

TÜRKİYE|24.10.2017|PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Vanlı kadınlar, “Kadınların Önderlik için dört parça Kürdistan’da ayaklanması gerekir.Önderliğimiz ağır tecrit altında.Sokaklara çıkmak için neyi bekliyoruz?” diyor.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit devam ederken, sosyal medyada yaşamını yitirdiğine dair paylaşılan haberlerin ardından hala görüşme başvurularına olumlu bir yanıt verilmedi. Buna karşın Tevgera Jinen Azad (TJA) ve HDP Kadın Meclisi’nin “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” şiarıyla başlatmış olduğu kampanyanda tüm hızıyla sürüyor. TJA ve HDP Kadın Meclisi’nin başlatmış olduğu kampanyaya destek olan Vanlı kadınlar bir an önce PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması gerektiğini ifade ediyorlar.

‘Tecridi mücadeleyle aşabiliriz’

“Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” kampanyasının kendilerinde heyecan yarattığını belirten kadınlardan Behice Tuncer, ” Önderliğimizin üzerindeki tecridi birlikte mücadele ederek aşabiliriz. Biz hep barıştan yana olduk ama barış Önderliğimiz özgürleşmeden mümkün değildir” diyor.

Çözümü AKP’den değil kendi öz güçlerinden beklediklerini ifade eden Behice, “Kendi barışımızı da, kendi özgürlüğümüzü de bir arada el ele tutuşarak sağlayabiliriz. Kürt eski Kürt değildir. Kürtler bilinçlendi. Kadınlar üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Bunun içinde birlikte mücadele edeceğiz. Önderliğimizi konuşmadıkça, üzerindeki tecridin farkında olamayız. Tecridi konuşmalıyız. Tartışmalıyız” diye belirtiyor.

‘Özgürlüğümüz, önderliğimizin özgürlüğüyle mümkündür’

Tecridin yalnızca PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanmadığını söyleyen Fatma Duman da,  ” Önderliğimiz hedef alınarak aslında cezaevlerindeki çocuklarımıza yönelikte bir tecrit uygulanıyor. Cezaevlerin kapılarını, demir parmaklıklarını kırmak, başta kadınların ve Kürt halkının mücadelesiyle mümkündür. Mücadelemiz haklıdır! İnşallah sonunda biz kazanacağız. Önderliksiz bir özgürlükten söz etmek mümkün değildir. Bizim özgürlüğümüz önderliğimizin özgürlüğüyle mümkün olacaktır” diyor.

‘Kadınların artık bu böyle gitmez demesi lazım’

Kadınların tecride karşı gece gündüz ayakta olması gerektiğini savunan Helime Orhan ise ” Artık yeter! Kadınlar evde oturmamalı. Çocuklarına, komşularına tecridin önemini anlatmaları gerekiyor. Önderliğimizin özgürlüğünü istiyoruz. Ben 90’lı yıllardaki işkenceler sonucunda Van’a göç ettim. Bugün görüyorum ki o yıllardan daha ağır bir saldırı ile karşı karşıyayız. Önderliğimizle görüşmeler kesildiğinden bu yana katliamlardan geçmeyen bir kentimiz kalmadı. Kürdistan’ın her şehri inkar ve  imha politikalarıyla yerle bir ediliyor. Çocuklarımız sebepsiz yere cezaevine atılıyor. Kadınlar olarak bu zulmün önüne geçmeliyiz. Bu gidişata artık dur demeliyiz” ifadelerini kullanıyor.

‘Çocuklarımız öldürülüyor, kadınlar neyi bekliyor sunuz’

Kadınların dört bir yandan  tecridi kırmak için ayaklanması gerektiğine değinen Leyla Duman da kadınların bugün bir arada mücadele etmesinin tek sebebinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği perspektiflerden kaynaklandığını söylüyor.  Leyla son olarak şöyle diyor: “Kadınların Önderlik için dört parça Kürdistan’da ayaklanması gerekir. Susmak nereye kadar sürecek? Her gün çocuklarımız öldürülüyor. Önderliğimiz özgürleşmeden çocuklarımız öldürülmeye devam edilecek.Önderliğimiz ağır tecrit altında.Sokaklara çıkmak için neyi bekliyoruz?” (jinnews)