Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta ATİK’e destek yürüyüşü (Video)

Frankfurt’ta ATİK’e destek yürüyüşü (Video)

Ffm_atikdayanisma12FRANKFURT-25-04-2015- Almanya’nın Frankfurt kentinde Alman devletinin ATİK üyelerini tutuklaması merkezi eylemle protesto edildi. Almanya,İsviçre,Fransa ve Yunanistan`da tutuklanan 12 ATİK üyesinin serbest bırakılması istendi.

Yürüyüşe AGİF, Alman antifaşistler, TATORT Kürdistan, DKP, MLPD, Kızıl Yardım, Sosyalist Sol, ADHF, Dersim İnisiyatifi, NAVDEM, BİRKAR, AABF, Sürgünler Meclisi, Yaşanacak Dünya da destek verdi.

Frankfurt Tren garı önünde saat 13.00 başlatılan Mitingde ATİK adına Mitinge ve yürüyüşe gelen kitleye Hoşgeldiniz konuşmasıyla başlatılan eylemde, “Hepimiz ATİK liyiz” “Tutsaklar serbest bırakılsın ” Yaşasın devrimci dayanışma ” sloganları canlı şekilde haykırıldı.

AVEG-KON temsilcisi yaptığı konuşmada ” ATİK e yapılan saldırıyı bize yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz ve tüm imkanlarımızla ATİK ın yanında olacağız” mesajı verdi.

MLPD temsilcisi : ATİK yönelik polis terörünü ve Tutuklama kararlarını protesto ediyoruz.30 yılı aşkın bir zamandır demokratik hak arama mücadelelerinde birlikte çalıştığımız, ATİK li yoldaşlarımıza sahip çıkacağız. Her türlü dayanışmayı göstereceğiz”

DKP temsilcisi : “ATİK e yönelik tutuklama ve polis terörünü kınıyoruz. 129 a ve b yasalarına karşı birlikte mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.”

Saat 14.00 de yürüyüşe geçen bin kişiyi aşkın kitle, hep bir ağızdan “Tutsaklar serbest bırakılsın ” ” Diren ATİK, Partizanlar seninle” “Weg mit der 129 a/b” “Yaşasın Enternasyonal dayanışma” şiarlarını gür bir şekilde haykırdı.

Yapılan Ara mitingde ise NAV-DEM temsilcisi,Yaşanacak Dünya Temsilcisi,Pegida karşıtı platform sözcüsü,ATİK ile dayanışma içinde olduklarına dair konuşmalar yaptılar.

Kapanış mitinginde ise MLPD temsilcisi , ABDEM temsilcisi dayanışma içinde olduklarını ve ATİK` e yönelik sladırı ve tutuklamalara karşı bundan böyle birlikte mücadeleyi yükselteceklerini ifade ettiler.

Son konuşmacı olarak Yazar Metin Ayçiçek; ” Hepimiz ATİK liyiz,buradan Avrupa Emperyalist devletlerine sesleniyorum. Paris komününde bizi gördünüz, en son Kobane`de gördünüz.Biz devrimci mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. ATİK e yönelik saldırılarınızı da boşa çıkaracağız. Yenileceksiniz..Yenileceksiniz, Halkların dayanışması ve devrimcilerin ortak duruşuyla sizler aldığınız kararlarınızı ve ATİK e yönelik saldırı politikanızı geri çekeceksiniz. 12 tutsak yoldaşımız serbest kalıncaya dek peşinizi bırakmayacağız. Yaşasın ATİK ” sözleriyle ve kitlenin attığı sloganlarla coşkulu etkinlik son buldu.