Home , Haberler , Bolu T Tipi Hapishanesi’ne sürgün edilen tutsaklardan haber alınamıyor!

Bolu T Tipi Hapishanesi’ne sürgün edilen tutsaklardan haber alınamıyor!

TÜRKİYE|12.11.2017|Geçtiğimiz aylarda İzmir’den Bolu’ya sürgün edilen tutsakların iki aydır ne açık ne de kapalı görüşlere çıkartılmadığı öğrenildi. Tutsakların hayatlarından endişe duyan aileler ise, iki aya yakındır haber alamadıkları yakınları için duyarlılık çağrısında bulundu.
İki ay önce kendilerine uygulanan baskıları kabul etmeyip İzmir Şakran ve Kırıklar Hapishanelerinden Bolu T Tipi Hapishanesi’ne sürgün edilen tutsaklardan haber alınamıyor. Bolu’da son olarak 2 ay önce tutsakların görüşüne giden aileler, o süreçten bu yana tutsaklar ile hiçbir görüşme sağlanmadığını dile getirdi. Sürgün edilen 26’ya yakın tutsağa açık, kapalı görüş ve telefon yasağından dolayı ulaşamadıklarını dile getiren tutsak yakınları kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.
‘Ne durumda olduklarını bilmiyoruz’
Tutsaklardan haber alamadıklarını ve ne durumda olduklarını bilmediklerini dile getiren ailelerden bazıları, “İki aydır oğlumuzdan haber alamıyoruz. En son bayramda görüşüne gittik. Baskıları kabul etmedikleri için sürgün edildiler. Şimdi baskıları kabul etmedikleri için sürgün edildikleri yerde kimseyle görüştürülmüyorlar. Ne açık görüş ne kapalı görüş ne de telefon görüşmesi oluyor. Ne durumda olduklarını da bilmiyoruz” dedi.
Yakınlarıyla iletişim sağlanması için kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapan aileler çocuklarının hayatından endişe duyduklarını belirtti.