Anasayfa , Haberler , Kadına Yönelik Şiddetin Ülkesi Yoktur

Kadına Yönelik Şiddetin Ülkesi Yoktur

SCHWENNİNGEN|26.11.2021| Villingen – Schwenningen’deki 8 Mart Kadın Platformu, 25 Kasım hazırlıklarını haftalar öncesi başlattı. Yapılan görüşmelerde Pandeminin yine yükselişte olduğu bu süreçte, eyleme katılımın düşük olacağı öngörüsüyle yürüyüş veya miting yerine, kadına yönelik her türden şiddetin yükselişine dikkat çekmek hedefiyle aksiyon eylemler yapma kararı alındı.

Bugün saat 18.00 de Schwenningen Marktplatz’ta toplanan kadınlar, platformun ortak hazırladığı 25 Kasım konuşmasının yapılması ile eylemin startını verdiler.  Konuşmada kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarına dikkat çekildi. Konuşmada, “Almanya’da 2021’in Ocak ayından Eylül sonuna kadar 103 kadının katledildiği, bu vakaların 19’unun Baden-Württemberg’de gerçekleştirildiği” söylendi. Toplanma alanındaki noel ağacına, katledilen kadınları temsilen, katledilen kadın isimleri ile birlikte ayakkabıları ve aynı alandaki kadın heykelin boynuna kadın direnişini anlatan bir döviz astılar.

Katolik kilisesine kadar, kırmızı şemsiyeleri ile sessizce yürüyen kadınlar, kilisenin önüne geldiklerinde kilisenin kapısına, bahçedeki ağaçlara kürtaj yasağını protesto eden elbise askıları ile dövizlerini astılar.

Kilise önünden şehir merkezine doğru yürürken, yollara şablonlarla “nein ist nein (hayır hayırdır)”, “kıyafetim taciz, tecavüz gereği olamaz” vb. sloganlar yazdılar ve dövizlerini astılar.

Şehir merkezinden tren istasyonuna yürüyen kadınlar, alt geçitte özellikle geceleri kadınların tacize maruz kalmalarını protesto ederek duvar yazılaması yaptılar. Akabinde geçitin üstüne çıkarak her taraftan görülecek şekilde; “Kadına Yönelik Her Türden Şiddete Karşı Mücadelemizi Sürdüreceğiz”, “Naziler Defolun! Kadına Yönelik Şiddetin Ülkesi Yoktur” yazılı iki pankart astılar. Son olarak atılan havai fişekle eylem sona erdi.