Home , Avrupa , Linz’de Nubar Ozanyan siperyoldaşlığı ruhuyla anıldı

Linz’de Nubar Ozanyan siperyoldaşlığı ruhuyla anıldı

LİNZ |04.09.2017| Avusturya’nın Linz şehrinde TKP/ML TİKKO Komutanı Nubar Ozanyan  3 Ağustos Pazar günü siperyoldaşlığı ruhuyla anıldı.

Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist’in üyesi Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu Rojava Komutanı olan Nubar Ozanyan, Linz DKTM (Demokratik Kürt Toplum Merkezi) ve Linz Partizan tarafından düzenlenen ortak bir etkinlikte anıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından PKK Yürütme Komitesinin, TMLGB (Türkiye Marksist Leninist Gençlik Birliği) Merkez Komitesi ve Ortadoğu TKP/ML TİKKO Parti Komitesinin mesajları okundu. Partizan temsilcisinin konuşmasının ardından MKP, HBDH ve KBDH’nin mesajları sunuldu. Etkinlik Hozan Qamber’in müzik dinletisi ile sonlandırıldı.

Proletarya Partisinin üyesi, ordusu TİKKO’nun fedakar komutanı Nubar Ozanyan (Orhan Bakırcıyan) büyük emekler harcayarak konumlanılan Rojava’da ezilenlerin özgürlük ve kurtuluş umudunu büyüterek şehitler kervanına 14 Ağustos günü katıldı. Ayrıca Orhan Bakırcıyan, Ermeni kimliği ile gittiği Rojava’da Kürt, Arap, Türkmen, Ezidi ve diğer ezilen ulus ve inançların yükselttiği özgürlük ve kurtuluş bayrağının taşıyıcısı olmuş, Aliboğazı’nda destanlaşarak ölümsüzleşen 12’lerin düşlerini devralarak Rojava’da savaş mevzilerinde yaşatmıştır.