Anasayfa , Haberler , “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Karanlığa Işık Tut” | Duisburg

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Karanlığa Işık Tut” | Duisburg

DUİSBURG|26.11.2021| “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Karanlığa Işık Tut” şiarıyla dün Duisburg şehrinde bir eylem gerçekleştirildi. Duisburg Kadın Platformu tarafından gerçekleştirilen eylem, saat 16:00´da Duisburg İstasyon önünde başladı.

Müzik dinlentisinin ardından, yapılan ortak açıklamada 25 Kasım’ın anlam ve öneminin altını çizerek, kadınlar birlikte güçlü olduğu, Almanya’da üç günde bir kadının katledildiği ve kadın dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Yeni Kadın, Asya Yüksel Kadın Derneği, Courage Duisburg, ver.di Sendika Kadınları ve MLPD’li Kadınlar’dan oluşan platform, saat 16:45 de yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca Jin Jiyan Azadi, Şiddete Karşı Karanlığa Işık Tut, sloganları atılarak Duisburg Theater’in önüde kadar gelindi ve burada kapanış mitingi gerçekleştirildi.

Mitingde Duisburg Kadın Platformu’nun ortak açıklaması okundu,  Açıklamada “Kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele sadece dört duvar arasında konuşarak sonuç alamayız. Sokağa çıkarak, sesimizi daha gür haykırarak mücadelenin görünür kılmasını sağlamaya devam edeceğiz” dendi.

Kültürel etkinlikte Yeni Kadın aktivisti bir kadın sahne alırken, Asya Yüksel Derneği’nden başka bir kadın, kürtçe klamlar söyleyerek halaylar eşliğinde miting saat 18:00 de sonlandırıldı.