Home , Avrupa , Partizan Yürekler Bir Kez Daha Basel`de Çoskuyla Harlandı!

Partizan Yürekler Bir Kez Daha Basel`de Çoskuyla Harlandı!

BASEL | 28 – 05 – 2010 | Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 37. Yıl dönümünde, 23 Mayıs Pazar günü İsviçre’nin Basel şehrinde bir anma gecesi organize edildi. İsviçre Partizan taraftarları tarafından yapılan açıklamada, 1000 civarında bir katılımla gerçekleşen anmanın coşkulu geçtiği belirtildi. Yapılan açıklamanın devamı ise şöyle;

Önder Kaypakkaya, 37 Yıldır Kavgamızda Yaşıyor, Asırlar Boyunca da Yaşayacak!

İsviçre’nin birçok farklı kantonunda yürütülen gece çalışmaları son derece olumlu bir seyir izlenilmiş ve gece çalışması vesilesiyle yürütülen çalışmalarda önemli bir kitleylede bu vesileyle direkt ve birebir görüşmeler saglanılmıştır.

Anma etkinliği; Nice ağır bedellerle, nice başarılar ve yenilgileri karşıladık, karşılayacağız da. Başarı ve yenilgilerimizle, ağır bedel ve kayıplarımızla, sevinç ve zaferlerimizin bir arada yaşandığı duygu cümbüşünün kapladığı, yüce bir mücadelenin yolculuğunda geride bıraktığımız canlarımızla birlikte ilerlemeye devam ediyoruz’ denilerek salondaki kitle, coşkuyla selamlandı. Önder İbrahim Kaypakkaya şahsında, devrim ve yüce komünizm mücadelesinde şehit düşen enternasyonal proletaryanın tüm neferleri, için yapılan saygı duruşuyla başanıldı. Gece Tertip Komitesi’nin konuşmasının ardından sempozyum bölümüne geçildi.

Sempozyuma konuşmacı olarak Partizan temsilcisinin yanısıra, Haluk Gerger ve Faik Bulut katıldılar. Türkiye ve dünyadaki siyasal gelişmelerin ve İbrahim’in hayatı ve mücadelesi gibi konuların ele alındığı sempozyum büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi. Kitlelerin sempozyuma ilişkin oldukça hassas ve duyarlı olduğu, sempozyum süresi boyunca konuşmacıların dikkatle dinlenmesi ise son derece önemliydi.

Sempozyum sonrası geceye verilen aranın ardından Geceye TKP/ML MK-SB tarafından gönderilen mesajın okunmasının ardından Tyatro Piya elamanı Medine Akbaş “Ogulları öldürülen Analar” adlı oyununun ardından dili, müziği, kültürü egemenlerce yüz yıllar boyu yok sayılmış, inkar edilmiş bir ulusun mensubu olan ve tüm baskı ve sindirme politikalarına karşın kendi ulusunun dilinde şarkılarını ve ezgilerini söyleyen Siwan Perwer‚in sahne almasıyla birlikte salonda coşku doruğa çıktı.  Hasan Saglam‚ın söylediği güzel ezgilerin ardından, gençlerin gönlünde taht kuran Grup Şiar söyledigi devrimci mars ve ezgilerle, Anma etkinliğimiz atılan kavga sloganlarıyla 1000 civarında katılımın sağlanıldığı gece son buldu.

Yaşasın Devrimci Dayanışma, sloganıyla Geceye dost devrimci kurumların gönderdigi dayanışma mesajları zaman darlığı sebebiyle okunamadı fakat tüm kurumlara mesajlar icin teşekkür edildi.’