Home , Avrupa , Strasbourg`da süresiz dönüşümsüz açlık grevi 18’inci gününde

Strasbourg`da süresiz dönüşümsüz açlık grevi 18’inci gününde

Şengal Diaspora Meclisi yöneticilerinin Fransa’nın Strasbourg kentindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevi 18’inci gününde de devam ederken, taleplere cevap verilmemesi halinde daha da genişleyerek sürdürüleceği duyuruldu.

1,5 yıldır haber alınamayan Abdullah Öcalan’ın esir tutulduğu  İmralı Adası’na acilen heyet gönderilmesi ve Şengal’in statüsünün uluslararası güvenceye alınması açlık grevinin temel hedefleri.img-20160909-wa0000

23 Ağustos’da Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’ne yönelik bir basın açıklamasıyla açlık grevine başlayan Şengal Diaspora Meclisi yöneticileri, eylemlerinde oldukça kararlı.

1,5 yıldır haber alınamayan Abdullah Öcalan’ın esir tutulduğu  İmralı Adası’na acilen heyet gönderilmesi ve Şengal’in statüsünün uluslararası güvenceye alınması açlık grevinin temel hedefleri.

Daha önce Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Avrupa Êzidî Federasyonu, Kürdistan İslami Topluluğu (CİK) yöneticileri ile çok sayıda Êzidî Kürdün katıldığı dayanışma amaçlı açlık grevine ise son olarak Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve HDK Avrupa Koordinasyonu üyeleri katılmışlardı. Dayanışma amaçlı greve yarından itibaren ise Avrupa’daki Kürt kurumlarının dış ilişkiler çalışanları katılacak.

18 gündür süresiz dönüşümsüz grevde olan Fikret İgrek, Peşimam Ekrem Deniz, Bozo Bacini, Berxwedan Kahraman ve Beşir Êzidî’ye ve taleplerine destek amacıyla her gün yüzlerce Kürdistanlı da ziyaretlerde bulunuyor. Bugün ise Almanya’nın Celle ve Hannover kentleri ile çevresinden Êzidî Kürtler de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ayrıca Strasbourg’daki Kürdistanlılar da eylemcilere yardımcı olmak için seferber olmuş durumdalar.

Eylemin devam ettiği La Trés-Sainte-Trinité Kilisesi’nin bulunduğu sokaktan geçen onlarca kişi de açlık grevinin amaçlarına dair bilgilendiriliyor.

CPT İLE GÖRÜŞME BUGÜN: ‘EYLEM GENİŞLEYEREK DEVAM EDECEK’ UYARISI

Tertip Komitesi üyesi Sezai Uçar’ın verdiği bilgilere göre, bugün İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) yetkilileriyle açlık grevinden bir heyet görüşme yapacak. Görüşmede CPT’nin Türkiye’deki cezaevlerini ziyaret ederek, tüm taleplere rağmen İmralı’ya gitmemesinden duyulan tepki dile getirilecek.

Başta süresiz dönüşümsüz olarak grevi sürdüren 5 Êzidî yönetici olmak üzere açlık grevi eylemcilerinin bu duruma aşırı tepkili olduklarını söyleyen Uçar, Öcalan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında iyice endişelendiren güvenliği konusunda tatmin edici bir cevap verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Uçar, açlık grevindeki Êzidî yöneticilerle birlikte süresiz dönüşümsüz olarak greve katılmak isteyen çok sayıda kişinin kendilerine ulaştığı bilgisini de paylaştı.

Uçar eylemcilerin kararlılığına vurgu yaparken, olası olumsuz gelişmelerin sorumluluğunun bizzat görevini yerine getirmeyen CPT ve diğer yetkili kurumlarda olacağının altını çizdi