Home , Haberler , İzmir’de coşkulu HDP mitingi

İzmir’de coşkulu HDP mitingi

izmir-hdp-mitingİzmir: Halkların Demokratik Partisi İzmir’de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla seçim mitingi düzenledi.

Kürtçe ve Türkçe selamların yapılarak başlanılan mitinge sıcak havaya rağmen katılım yüksek olurken 100 bini aşkın insan Gündoğdu Meydanı’nda toplandı.

Sahneye ilk olarak Bülent Tuğran çıkarken Kürtçe söylediği ezgilerle kitleyi coşturdu.

Sahneden kitleye sık sık “Bizler HDP bizler meclise”sloganı attırılırken Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik de mitinge katılım gösterdi.

Sahneye HDP İzmir Eş Genel Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykançıkarak konuşma yaptı. İlk olarak konuşan Dilek Aykan, İzmir’de bütün saldırılara karşı demokrasi mücadelesi verdiklerini, oylara sandıklara sahip çıkılması gerektiği vurgusunu yaptı. Daha sonra konuşan Cavit Uğur da, farklı kesimlerden insanların birlikte yaşaması için uğraştıklarını ve AKP’den hep beraber kurtulacaklarını belirtti.

Konuşmalardan sonra sahneye Yarınistan grubu çıkarken kitlenin coşkusu devam ediyordu. Daha sonrasında kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Yunanistan’dan İzmir’e HDP’nin davetiyle gelen Syriza Merkez Komite Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannas Bournous da bir konuşma yaptı. Bournous konuşmasında, Bursa’da direnen işçileri selamlarken Nazım Hikmet’in şiirinde bir kesit okudu. Bournous konuşmasının sonunda Türkçe olarak “Yaşasın barış, yaşasın Halkların dayanışması”  diyerek sözlerini tamamladı.

HDP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü de bir konuşma yaptı. Kürkçü, HDP’nin halklarla beraber var olduğunu, var olmaya devam edeceğini belirtirken Türkiye’nin büyük değişiminin öncüsü olacaklarını söyledi.

DSC_0142

İzmir Milletvekili Adayları tek tek sahneye çağırılırken adaylar hep beraber kitleyi selamladı.

Son olarak sahneye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çıktı. Demirtaş, İzmirlilerin daha güçlü bir inançla 8 Haziran sabahına uyanması için uğraştıklarını söylerken HDP’yi baraj altında bırakarak Türkiye’yi felakete sürüklümeye çalışanların olduğunu belirtti. Demirtaş, AKP’lilerin kendilerine oy istemediğini, HDP’ye oy vermeyin kampanyası yürüttüklerini ve HDP’nin onlara verdiği korkunun onları titrettiğini vurguladı.

Kobanê’deki zafere de değinen Demirtaş, IŞİD barbarlığına diz çöktürebilen tek yerin, bütün halklarla beraber birlikte direnişin örüldüğü Kobanê’de gerçekleştiğini belirtti.

Her bir oyun çok kıymetli olduğunu vurgulayan Demirtaş son sözlerinde sandıklara sahip çıkılmasının öneminde bahsetti.

Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından sonra miting sonlandırıldı.