Anasayfa , Haberler , Şadi Özbolat BOCHUM HAPİSHANESİNDE Açlık Grevinde!

Şadi Özbolat BOCHUM HAPİSHANESİNDE Açlık Grevinde!

tayadTÜRKİYE | 27 – 12 – 2012 | Alman emperyalizmi, Türkiyeli devrimci tutsaklardan Şadi Özbolat’a tek tip elbise giymeyi dayatarak düşüncelerinden vazgeçirmeye ve teslim almaya çalışıyor. Şadi Özbolat Türkiye hapishanelerinde 10 yıl yatmış ve faşizmin her türlü saldırısına direnmiş bir devrimcidir.

4 EKİM’DEN BERİ BU UYGULAMAYA KARŞI DİRENİYOR. BOCHUM HAPİSHANESİNDE TEK TİP ELBİSEYE KARŞI 10 ARALIK’TA AÇLIK GREVİNE BAŞLADI.

Şadi Özbolat, Almanya hapishanelerinde yıllardır en ağır tecrit koşullarında tutuluyor. Ailesi de dahil görüşçülerine kısıtlama getirilmiş durumda. Kitapları ve mektupları aylarca verilmemiş buna karşı açlık grevi yaparak kazanmıştı haklarını. Şimdi, tek tip elbise dayatılıyor. Şadi Özbolat’ın bütün elbiselerine (iç çamaşırları dahil) el konularak, bu onursuzluk kabul ettirilmeye çalışılıyor.

Bu saldırılar devrimci- demokrat, muhalif tüm insanlara ve kurumlara karşı yapılmaktadır. Amaçları faşizme ve emperyalizme karşı verilen mücadeleyi sindirerek tüm halkları teslim almaktır. Bu saldırılara karşı Şadi Özbolat’ın yaptığı süresiz açlık grevi direnişine destek olmak için tüm halkımızı ve devrimci-demokrat kurumları davet ediyoruz.

TAYAD

Yer: Alman Konsolosluğu önü (Taksim, Gümüşsuyu caddesi)

Tarih: 28.12.2012 Cuma

Saat: 13.00