Anasayfa , Avrupa , İsviçre’de Yabancılar Yasası sertleşiyor

İsviçre’de Yabancılar Yasası sertleşiyor

aaaaaaaaUnbenannt
Ülkede SVP dışında hiçbir siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu destek vermediği teklif hem Avrupa Birliği hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından olumlu karşılanmıştı. 
İsviçre’de 28 şubatta aşırı ırkçı parti Halk Partisi’nin (SVP) isteği üzerine yapılan halk oylamasında ülkede Kriminal suç işleyen yabancıların ülkelerine geri gönderilme isteğini halk yüzde 59 ile ret etmişti.
Şimdi daha sıkı kuralları barındıran yabancılar yasası yürürlüğe giriyor. Çok özel bir durum  olmadığı sürece mahkemeler ağır suç işleyen yabancıların, cezalarının ağırlığına bakmaksızın 5 ila 15 yıl arasında İsviçre’den sınır dışı edebilecek.
Ağır suçlar şöyle sıralanıyor: Cinayet, cinayete azmettirme, resmi kurumları dolandırmak, tefecilik, haneye tecavüz, hırsızlık, vergi kaçakçılığı, sosyal yardım dolandırıcılığı, insan ticareti, tecavüz, cinsel saldırı, çocuklarla cinsel ilişki, suç örgütü mensubu olmakveya yardım etmek, suç örgütlerine maddi yardımda bulunmak, terörü maddi olarak desteklemek, uyuşturucu ticaret .