Anasayfa , Avrupa , Georges Abdallah İçin Eylem Ayı’na Uluslararası Çağrı

Georges Abdallah İçin Eylem Ayı’na Uluslararası Çağrı

Haber Merkezi | 01.09.2019 | Fransa’da tutsaklığı devam eden Lübnanlı devrimci Georges Abdallah için tutuklanmasının yıl dönümünde uluslararası eylem çağrısı yapıldı. Haber değeri taşıdığından çağrı metnini olduğu gibi paylaşıyoruz.

Georges Ibrahim Abdallah Lübnan’lı bir komünist aktivisttir. Abdallah 1984 yılında Lyon’da tutuklandı ve 1987 yılında Lübnan Silahlı Devrimci Gruplar’ın (FARL) kurucusu olduğu iddiasıyla mahkum edildi. 1982 yılında Israil, Fransa ve ABD’nin de destekleriyle, Lübnan’da Filistin direnişini ortadan kaldırmak için katliamcı saldırılarını başlatırken, FARL aynı şekilde savaşı emperyalist merkezlere ve onun destekçilerine, sponsorlarına, emir verenlerine ve silah tüccarlarına taşıdı. Böylece FARL, Mossad’ın Paris’teki başını ve Fransa’nın ABD askeri ataşesini infaz etti.

Georges cezaevindeki 14. yılından sonra yasal olarak serbest bırakılabilirdi. Bu yıl demir parmaklıklar arkasında kalışının 36. yılı olacak. Serbest bırakılması için yapılan tüm girişimler, Fransız kamu otoriteleri tarafından ABD’nin açık baskısı altında sabote edildi. Ancak Georges’i hedef alan bu öfke bizi şaşırtmamalı:

  1. Ilk olarak o FARL tarihini ve emperyalist güçlerin kendi topraklarında cezasız kalmalarının sonra erişini temsil etmektedir.
  2. Onlarca yıl süren tutukluluğa ve tehditlere rağmen kimliklerinden asla vaz geçmeyen devrimci tutsaklardan bir örnektir o.
  3. Georges Filistin için, çeşitli İslamcı eğilimlerden ve Oslo teslimiyetçilerinden tamamen farklı olan devrimci sol tarihi projenin savunucusu olmaya devam ediyor. Bu proje Ürdün nehrinden Akdeniz’e kadar, ayrıcalıkların ve baskının olmayacağı birleşik Filistin projesidir.

Biz Georges Abdallah’ı yalnızca 35 yıldır görkemli bir direniş sergilediği için desteklemiyoruz. Onu destekleyerek aynı zamanda kendi kimliğimizi, tarihimizi ve siyasi projemizi de savunuyoruz. İfade ettiğimiz bu noktalardan dolayı, hiç kimse Georges’i hedef alan bu öfke karşısında şaşırmamalıdır.

Bizim de parçası olduğumuz dayanışma hareketinin seferberlik noktasında eşitsiz ve yetersiz olması bizi tetiklemeli ve daha ileriye gitmemiz gerektiğini kabul etmemiz gerekmektedir. Birkaç makaleye, yazılan çağrıların altına imzaya veya eylemde delegasyona razı olmayalım. Her yerde ve her şekilde dayanışma kampanyasını yoğunlaştıralım. Onun politik kimliğini savunurken, daha geniş çapta harekete geçirelim.

Bu nedenle Samidoun, ‘Filistin Kazanacak’ kolektifi ve Enternasyonal Kızıl Yardım’nın Fransızca konuşan bölümleri:

  1. Georges İbrahim Abdallah’a özgürlük kampanyası için çabalarını iki kata çıkaracaklarının sözünü veriyorlar.
  2. tüm dayanışma güçlerini kitlesel, dirayetli ve radikal bir biçimde bu kampanyaya sahip çıkmaya davet ediyorlar.

Her yıl olduğu gibi Georges Abdallah’ın tutuklanmasının yıldönümü vesilesiyle, bu yıl da kaldığı Lannemezan (Yüksek Pireneler) cezaevinin önünde bir eylem gerçekleştirilecektir. Eylem bu yıl 19 ekim tarihinde saat 14:00’da yapılacak. Herkese bu eyleme kitlesel katılım yapma çağrısında bulunuyoruz.

Ayrıca, Fransa’da ve dünyanın her yerinde bir ay boyunca dayanışma eylemleri gerçekleştirme cağrısı yapıyoruz. Bu dayanışma ayında tüm ülkelerde bulunan dayanışma girişimlerinin örgütlenmesi gerekmektedir. Bütün dayanışma güçlerini bu çağrıyı sahiplenmeye ve ekim ayındaki seferberliğe tüm güçleriyle katılmaya davet ediyoruz.

Emperyalizm, Siyonizm ve tüm gerici Arap güçlerine ve rejimlerine karşı dur! Ürdün nehrinden denize kadar, laik ve demokratik Filistin’e özgürlük! Georges İbrahim Abdallah’a özgürlük! 

Kızıl Yardım (BrükselCenevre), Filistin KazanacakSamidoun