Home , APP , NRW Gösteri Yasası’nı Durdurun Birliği’nden Duisburg’da Eylem

NRW Gösteri Yasası’nı Durdurun Birliği’nden Duisburg’da Eylem

DUİSBURG|21.05.2021 NRW Gösteri Yasası’nı Durdurun Birliği bugün Duisburg şehir merkezinde, “Temel hakları koruyalım! Toplanma özgürlüğüne yönelik saldırıyı püskürtelim!“ Şiariyla bir miting düzenledi. Pandemi ile ilgili kısıtlamalar sırasında CDU ve FDP‘den oluşan NRW Eyalet Hükümeti gösteri hakkına yönelik büyük bir saldırı başlatması üzerine kurulan Birliğin düzenlemiş olduğu etkinlik saat 16.30 da başladı.

NRW Gösteri Yasası’nı Durdurun Birliği adına yapılan konuşmada “Hazırlanan taslağa göre, polis drone veya helikopter ile gösterilerde tepeden genel çekim yapıp, belirli koşullarda gizli ses ve video kayıtları yapabilecek. Ek olarak gelecekte gösteri başvurusunda bulunanlar kapsamlı bilgi vermeye, polisle işbirliği yapmaya ve bazı durumlarda, görevlilerin kişisel verilerini bile polise aktarmaya mecbur edilecek. Polis gösterinin güvenliğini sağlama adına, yürüyüşe ya da gösteriye katılanların üstünü arama noktaları oluşturabilecek, sadece şüphe üzerine  bazı göstericilerin gösteriye katılmasını engelleyebilecek, ya da gösteriyi yasaklayabilecek. Özellikle faşistlere karşı anti-faşistlerin düzenlediği  karşı-protestolar, ‚karşı tarafı rahatsız etme‘ gerekçesiyle daha da zorlaştırılacak, hatta yasaklanacak. Örneğin iklim adaleti inisiyatifi sempatizanlarının düşüncelerini aksettirmek için giydiği tek tip giysiler  gibi, insanların benzer kıyafetler giymesi ‚militanlık‘ sayılarak gösteriler kriminalleştilecek.“ dendi.

Eylemde Yeni Demokratik Gençlik adına yapılan konuşmada “Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti hükümeti ilk kez 27 Ocak 2021’de eyalet parlamentosuna kendi meclis yasasının bir taslağını sundu. Yeni meclis yasası taslağı açıkça solcuları, anti-faşistleri ve devrimcileri gözletleme, sindirme ve suçlu kılmaya hizmet ediyor. Bütün bu baskılar, sindirme girişimi ve adaletsizlik bizim faşizme karşı direnişimizi sınırlayamayacak. YDG olarak her an sokaklara çıkıp yüksek sesle gösteri yapacağız. Hiçbir kanun özgürlüğümüzü ve düşüncelerimizi çalamaz.“ ifadeleri kullanıldı.

Canlı müzik dinletisinin de yapıldığı mitingde Duisburg Stellt Sich Quer, Rote Hilfe e.V, DKP, VVN-BdA, MLPD konuşma yaparken ATİK ve AGİF katılım sağladı.