Home , Avrupa , İsviçre’de Kitlesel bir Yürüyüşle Dünya Kobanê Günü Kutlandı

İsviçre’de Kitlesel bir Yürüyüşle Dünya Kobanê Günü Kutlandı

İsviçre |07.11.2021| İsviçre’nin Basel kentinde İsviçre Direniş Ağı (Widerstandsvernetzung), İsviçre Rojava Komitesi ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCS) öncülüğünde De Wette Park’ta 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü vesilesiyle cumartesi bine yakın insan bir araya geldi.

Düzenledikleri yürüyüşle kitle TSK’nın kimyasal silah kullanımına dikkat çekmek amacıyla beyaz önlükler ve gaz maskeleri taktı.

Kobanê devriminin selamlandığı yürüyüş öncesi burada CDK’S adına bir konuşma yapıldı: “Kürdistan’da Kürt gerillarını hedef alan  Kürt halkına topyekûn imha konseptine karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla yaratılan kadın özgürlükçü ve ekolojist sistemin  savunucu olmayı sürdüreceğiz” denildi.

İsviçre İklim Grevi adına yapılan konuşmada ise Rojava’da ve Kobanê’de Kürt halkı başta olmak üzere halkların ortak direnişiyle yaratılan devrimi boğmak isteyenlerin kimyasal ve zehirli gazlarla saldırılara karşı Kürt halkının mücadelesine sahip çıkacağız‘ denildi.

“Dün nasıl Kobanê’yi beraber savunduysak bugün de işgal ve katliam saldırılarına karşı Kürt halkını, Kürt gerillasını ve Kürdistan’ı beraber savunacağız‘ mesajının verildiği konuşmalardan sonra kitle, sloganlarla yürüyüşe geçti.

Claramattepark’a kadar yaklaşık 2 saat boyunca süren yürüyüş boyunca, kentin önemli merkezlerinde kurumlar adına açıklamalar yapıldı.