Home , Avrupa , İsviçre’de Göçmenler Piknikte Buluştu!

İsviçre’de Göçmenler Piknikte Buluştu!

DSC01252BASEL|11-06-2013 | Geleneksel olarak  her yıl İTİF tarafından düzenlenen piknik bu yıl„Eşit, Sosyal ve Siyasal Haklarımız için 09 Haziran Pikniğinde buluşalım! „şiarıyla, İTİF, YDG ve Yeni Kadın ortak çalışması ile 150’ye yakın bir kitle katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Yağmurlu bir gün beklenmesine rağman pikniğe gelen misafirlerin sayısı tahminlerin üstündeydi ve doğa bizden yanaydı. Gün boyu beklenen yağmur pikniğin bitiminden sonra geldi.

Açılış Türkiye’deki direnişlerde yaşamını yitirenler  şahsında, devrim ve demokrasi yolunda şehit düşenler için saygı duruşuna davet edilmesiyle başladı. Ardından günün önemini ve anlamını ifade eden üç kurumun ortak sunumu okundu. Davul zurna eşliğinde çekilen halayların ardından Selma Saka ( Sendikacı) arkadas söz aldı. Selma Saka ‚‘‘ İsviçre yaşam standartları en yüksek olan ülkelerden biri ama buna rağmen sosyal güvencemiz her geçen parça parça elimizden alınyor. İşsizlik yasaları ve malülen emekli yasaları her geçen gün hak kısıtlamaları yapılarak yaşam standartlarımız her gün daha kötüleşerek, işci ve emekciler üzerindeki sömürü acımasızca devam etmektedir. Bütün bu sorunlarla mücadele etmek ancak sendikalar içinde sarı sendikalara karşı örgütlenmekten geçecektir‘‘ diyerek sözlerine devam etti.

Selma Sakadan aldığımız önemli bilgilerden sonra Hıdır Çayan ( ozan ve şair) sahne aldı. Şiir ve türküleri ile güzel bir dinleti sundu.

Yemeğin ardından Yeni Kadın Müzik topluluğu güzel türkülerini söylerken misafirlerde zaman zaman eşlik ettiler. Pikniğe türkülerle Erdal hoca ve şiirle Meral Vurgun arkadaşlarımızda renk kattılar.

Halaylarla devam eden pikniğimiz bilgi yarışması ve sohbet keyfinin ardından sona erdi.

DSC01252DSC01271