Anasayfa , Avrupa , Hannover’de HDP’ye Destek Platformu Kuruldu

Hannover’de HDP’ye Destek Platformu Kuruldu

hdp hannoverHANNOVER | 22-02-2015 |Hannover’de HDP ile Dayanışma Platformu kurularak, Genel Seçimler için çalışmalara başlandı.

Hannover’de HDP ile Dayanışma Platformu kurularak, Genel Seçimler için çalışmalara başlandı. Almanya’nın Hannover kentinde Türkiye ve Kürdistanlı devrimci-sosyalist kurum ile kişiler 7 Haziran’daki Genel Seçimlerde HDP’ye destek vermek amacıyla bir toplantı düzenledi. ATİK, DİDF, ATİF, ASM, NAV-DEM, YMK, TJK/E, YXX, YK gibi kurumların katıldığı toplantıda HDP ile Dayanışma Platformu kuruldu. Toplantıda, kurumların temsiliyetinden 15 kişilik merkezi bir koordinasyon da belirlendi. Koordinasyon, HDP için bütün katmanlara ulaşarak oy isteyecek. KARARLAR Topalantıda, Hannover merkezinde bir seçim irtibat bürosunun açılması; halk toplantılarının örgütlenmesi; her kurumun seçimlerde çalışma yürütecek kişileri belirleyerek bunları karma komisyon biçiminde örgütlemesi; alt komisyonların en geç bir hafta içinde oluşturulması gibi kararlar alındı.

Çalışma yürütecek kişilerin kapsayıcı olması ve toplumun bütün kesimlerine hitap edebilecek üslup ve tarzı esas almasının önemine de işaret edilen toplantıda, sosyal medya üzerinden bilgilendirme yapılmasına da karar verildi.