Home , Avrupa , ATİK Tatil Kampı Başladı

ATİK Tatil Kampı Başladı

IMG_5698İSPANYA | 23 – 07 – 2013 | 23. Düzenlenen ATİK Tatil ve Gençli Kampı başladı. İspanya’nın Roses kentinde 80 aşkın kitle ile önceki gün gerçekleşen kampın ilk günü tanışma ve yerleşme işlemlerinin yapılmasıyla başlandı. İkinci gün Kamp komitesi tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Kamp hakkında ve çevrenin coğrafik özellikleri hakkında bilgiler verldikten sonra, kamp kuralları açıklandı.

Kamp komitesinin yaptığı program da belli oldu. Birinci hafta programından önemli bölümleri ise şöyle; Salı günü açılış yapılacak. Çarşamba gençlik ve çocuklar için Aqua-Park turu gerçekleşecek. Akşamında ise kentsel dönüşüm projeleri üzerine bir belgesel gösterilecek. Perşembe günü Gezi parkı üzerine panel ve forumu, ertesi günü ise aileler için gezi turu gerçekleştirilecek.

Kamp komitesinde yer alan Selahattin Doğan, Kampın önceki seneye oranla daha kitlesel başladığını, ufak tefek sorunlar yaşansada esasta olumlu bir başlangıç gerçekleştirdiklerini, altyapının ve hava koşullarının oldukça uygun olduğunu aktardı. Katılımın devam edeceğini, Avrupa’nın bir çok şehirlerinde Türkiyeli göçmenlerin önümüzdeki günlerde kampa katılacaklarını ifade etti. Doğan ayrıca, Gençlik ve Kadınların eğitim programlarını planladıklarını, Kültür Sanat çalışmalarının olacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde Volkan Yaraşır ve Metin Ayçiçek’in katılımı ile siyasal anlamda tartışmaların yapılacağını belirtti.

Volkan Yaraşır’la Sınıf içinde çalışma üzerine çalışma grubu…

IMG_8817Eğitmen ve araştırmacı-yazar Volkan Yazar kampa katılarak sendikal ve sınıf çalışması üzerine bilgilendirmelerde bulundu. Tartışmalı geçen ve çalışma grubu şeklinde gerçekleşen eğitim çalışması üç gün sürecek.

Sınıf çalışmasının temel normları hakkında bilgi veren Yaraşır, taban çalışmasının önemli bir yerde durduğunu, ekonomist çalışmanın yanı sıra politik çalışmanın önemli olduğunu belirtti. Devam edecek olan eğitim çalışmasında Avrupa somutunda işyeri çalışması ve taşeron işçilerin örgütlenmesi konularını sunacak.