Home , Avrupa , İsviçre’de Demokratik Kurumlar Direnişe, Tam Destek Vermeye Devam Ediyor!

İsviçre’de Demokratik Kurumlar Direnişe, Tam Destek Vermeye Devam Ediyor!

Resim 1BERN | 17 – 06 – 20013 | Taksime yönelik tekrarlanan son faşist saldırının ardından İsviçre’deki Göçmen Kurumlardan, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) inde içinde yer aldığı (İTİF-İGİF-İDHF-İABF) tarafından oluşturulan İsviçre Taksim’le Dayanışma Komitesi bügün, 17.06.2013 tarihinde İsviçre’nin başkenti Bern’de Faşist TC Devletinin büyükelçiliğini protesto etkinliği gerçekleştirdi.

Taksim deki direnişe tam destek vermeye devam eden demokratik  kurumlar, „Her yer Taksim her yer direniş“ sloganını etrafında her gün İsviçre’nin her yerinde direnişe destek eylemleri devam etirmektedir.

Bugün saat 16.00 da toplanan 300 yakın kitle, yürüyüş yaparak TC büyükelcilik  önüne gitmek istedi. Eylemin izinsiz olmasını bahane eden Polis şefi içişlerden özel talimat alındığını, kesinlikle yürüyüşe izin veriliyemiyecegini ifade etmesi üzerine, komite durumu değerlendirmiş, on kişilik flama ve dövizli bir heyet yollamayı ve Taksim platformun taleplerini içeren dosyayı Büyükelçiliğe verilmesi kararını vermiş ve  polise‘de kabul ettirilmesi üzerine dosyayı verecek heyet büyükelciliğe yollanıldı.

İsviçre İçişleri Bakanlığının Yasağına Rağmen Yüründü.

Heyet gitmesiyle birlikte kitle solaganlarla Taksim direnişini selamladı. Yapılan konuşmalar ve çekilen halaylar sonrasında, heyet dosyayı verdikten sonra miting alanına döndüler, eylem komitesi polisin tüm uyarı ve yasağına rağmen, Bern çarşı merkezine doğru, „Stoppt den Staatsterrör ın der Türkei“ ana pankart arkasında kitle yürüyüşe geçdi.

Yürüyüşte sık sık  “Überal Taksim Überal Wiederstand”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hoch die internasyonale solidarited” vb sloganlar gür bir şekilde atıldı.

Bern Parlamentosu önünde duran kararlı kitle karşısında polisin tedirginliği gözden kacmıyordu. Yapılan kısa açıklama sonrasında yürüyüşe devam eden kitle sloganlar eşliğinde Bern tren gar önünde durarak, komite adına yapılan açıklama sonrasında, komitenin  bir haftalık eylem planının duyurusu yapıldıktan sonra bitirildi.

Yapılan etkinliğe Devrimci örgütlerden TKP/ML – MKP-MLKP de destek verdi.

Resim 1

 

 

Resim 2aResim 3Resim 4