Anasayfa , Avrupa , IŞİD Katliamına Kitlesel Protesto!

IŞİD Katliamına Kitlesel Protesto!

ISID Protesto 1İSVİÇRE|17.08.2014|İsviçre’nin Basel şehrinde 16.08.2014 tarihinde gerçekleştirilen ‘’Ortadoğuda IŞİD ve Emperyalistlerin topyekün saldırılarına karşı!’’  sloganıyla İsviçre Kürt Toplum Merkezi’nin düzenlediği yürüyüşe halkın duyarlı katılımıyla yaklaşık iki bini aşkın bir katılımla gerçekleşti.

Yürüyüşe katılan devrimci örgütlerden PARTİZAN, PKK, MLKP, MKP, SYKP, PDD yanı sıra Demokratik Göçmen Örgütlerinden, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) YDG, Yeni Kadın, İDHF, İGİF, BİR-KAR da katılarak, ‘’Ezidi halkı yalnız değildir” “Türkiye besliyor IŞİD vuruyor” “ Dökülen kanın hesabı sorulacak” “ Biji YPG, Biji Kürdistan’’ Sloganları eşliğinde tepkilerini dile getirdiler.

Basel’in kalabalık sokakları güçlü sloganlarla halkın dikkatini çekerken, yürüyüşün son noktasında günün önemi üzerine konuşmalar yapıldı. Yapılan saygı duruşundan sonra, yapılan konuşmalarda;  “Birçok Emperyalist ülkelerin yanı sıra Türkiye, Suudi Arabistan ve Katarın desteklediği IŞİD terör örgütü ortadoğuda saldırılarını en üst seviyeye tırmandırdı. Kendisine biat etmeyen herkesi düşman ilan eden IŞİD her kesimden inançlara saldırarak katliamlar yapıyor. Ezidilere yapılan bu vahşi katliam Ezidi halkının tamamıyla yok etmeye yönelik devam etmektedir. İnsanlık dişi bu katliama karşı ŞENGAL’in direnişi Dünyadaki halkların direnişi olmuştur. Onbinlerce insan yurdundan göç etmek zorunda kaldı. Kaçanlar aç ve susuz dağlarda ölüme terk edildi.  3000 üzerinde ezidi halkı öldürüldü. Bu katliama karşı Türkiye Nato ülkesi olmasına rağmen IŞİD terör örgütüne her türlü destegi sunmuş, egitmiş ve tedavi etmiştir. Türkiye IŞİD yaptığı katliamlarının ortağıdır. Bu katliamlara destek veren tüm ülkeler yargılanmalıdır.” Denilerek tepkilerini dile getirildi.

ISID Protesto 1

ISID Prtesto 4

ISID Prtesto 3

ISID Prtesto 2