Anasayfa , Haberler , İsviçre’de ATİK Buluşması Gerçekleşti

İsviçre’de ATİK Buluşması Gerçekleşti

İSVİÇRE |05.10.2021| ATİK İsviçre Komitesi ve KulturFabrik’in (KuFa) çağrısıyla 3 Ekim Pazar günü ATİK Buluşması gerçekleşti. Zürih’te bir araya gelen ATİK taraftarları ve dostları etkinliğe hazırlanan kahvaltı ile başladı.

Buluşmada İsviçre’de ATİK faaliyeti ve KuFa’nın son durumu gündeme alınan bir toplantı gerçekleşti. KuFa Yönetim Kurulu tarafından yapılan açılışta, Dernek lokali arayışların devam ettiği ve üyelerle birlikte bazı konsept önerilerini tartışmak istediklerini belirtti. Ayrıca bir lokal tutulana kadar iki haftada bir, günlük yerlerin kiralanıp dernek faaliyetinin böylece devam edeceği bilgisi verildi.

Yapılan değerlendirmelerde Covid-19 pandemi sürecinin sosyal, ekonomik ve politik yansımaları yanı sıra demokratik kitle derneklerin çalışma tarzı ve sorunları üzerine de tartışıldı. Burada söz alan İGİF (İsviçre Göçmen İşci Federasyonu) temsilcisi bu konularda sorunların benzer olduğunu ve çalışmaları ortaklaştırma noktasında çağrılarının olduğunu dile getirdi.

ATİK Komitesi Temsilcisi sözünde sistemin yeni yasalarla halka dönük saldırıların ve hak gaspların gittikçe şiddetlendiğini ve bu süreçte örgütlenmenin önemine vurgu yaptı. Devamında İsviçre’de yapılacak eylem ve etkinliklerin çağrısı yapılırken ATİK’in kasım-aralık aylarında başlatacağı “Göçmenlik ve Irkçılık” konulu kampanyasının bilgisi verildi.

Buluşma yapılan samimi sohbetlerle sona erdi.