Home , Avrupa , İsviçre Yeni Kadın’dan 25 Kasım’a Dair Etkinlik

İsviçre Yeni Kadın’dan 25 Kasım’a Dair Etkinlik

İSVİÇRE| 27.11.2023|26 Kasım gününde, İsviçre Ülke Faaliyet Komitesi olarak, bir kahvaltı düzenledik. Ardından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ ile ilgili sohbet için bir araya gelindi.

Mirabal Kardeşler şahsında Kadınların özgürlük mücadelesinde katledilen tüm kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlandı.

Sinevizyon izlendikten sonra bir sunum gerçekleştirildi. 25 Kasım’ın tarihçesi, Şiddet türleri, savaşta Kadın ve çocuklar yaşadığı vahşeti vs. anlatıldı. Sunum sonrası kadınlar yoğun bir tartışmaya girdiler. Kendi yaşamlarından yola çıkarak, aile içi şiddetin kadınlar üzerindeki travmaları dikkat çekerken bir başka sorunu dile getirdiler. Yaşadıkları ülkelerde anti demokratik yasalara ve uygulamalar maruz kaldıkları için, yaşam koşullarını dahada zorlaştığı söylendi. Birçok şiddet biçimlerin var oluşuna değinerek ve bunların ortadan kalkması için mücadele esas olduğu vurgulandı.

Kadınların emperyalist kapitalist sistemden kaynaklanan tüm sorunlar gibi kadın sorunu noktasında da yerel ve enternasyonal alanda bir araya gelerek örgütlenip örgütlemek ilk hedefler arasında olduğu vurgulandı. Mücadeleyi yükseltmek için örgütlülüğümüzü güçlendirmek zorunluluk olduğu konusunda hemfikir olundu. Tekrar alanlarda buluşma dilekleriyle etkinliğimiz sona erdi.

Yeni Kadın İsviçre Komitesi