Anasayfa , Avrupa , Devrimci Sanatçı Yılmaz Güney Ölümünün 26. Yılında Mannheim´da anıldı

Devrimci Sanatçı Yılmaz Güney Ölümünün 26. Yılında Mannheim´da anıldı

MANNHEİM | 07 – 11 – 2010 | Yilmaz Güneyi ölümünün 26. Yilinda Almanya´nın Mannheim Kentinde coşkulu bir şekilde anıldı.  Almanya Türkiyeli işçiler Federasyonu  Mannheim (ATIF) tarafından düzenlenen etkinlik Mannheim`da gerçekleşti.

Devrimci sanatcı, halkın Yilmaz savaşcısı Yilmaz Güney, ezilen yoksul halkın bağrında varlığını  kızıl bir karanfil gibi sürdürmektedir. Onu anmak ve onun Fikirlerini kitlelere anlatmak amacıyla ölümünün 26. Yilinda Mannheim´da 24. Ekim 2010 da 300 e yakın kitlenin katıldığı, ATIF Manheim Komitesi olarak bir anma gecesi gercekleştirildi.

Kısa bir zaman dilimine sığdırılan anma gecesi calışmasında kitle Faaliyeti ayağı öne cıktı. Gerek gecenin cağrısını iceren afişler, gerekse´de Yilmaz Güney´in anılmasının önemine vurgu yapan el ilanları yoğun bir şekilde kullanıldı.  Anma gecesi, Yilmaz Güney´in şahsında ölümsüzleğen Devrimci Sanatcılar başta olmak üzere, devrim ve sosyalizim mücadelesinde bedensel olarak aramızdan ayrılanlar için yapılan bir dakikalik saygı duruşuyla başladı.

Program Gülcan´ın o güzel sesiyle seslendirdiği Türkülerle devam etti.  Ardından Mannheim Atif Komite Başkanı konuşmasını yapmak içins ahneye davet edildi.

Mannheim ATIF komite Başkanı,  Yilmaz Güney´in devrimci niteliğine vurgu yaparak, sergilediıi duruş  ve ürettiği yapıtlarıyla o´nu burjuvaziden ayiran kalın cizgilere değindi. Ve içinde bulunduğumuz ekonomik – Politik sürece de değinen komite Başkanı, Yilmaz Güneyi yaşatmanın örgütlü bir yaşam içinde bulunulmasından gectiğine vurgu yaptı.

Konuşmanın ardından Grup Sup Terra (Şili müziği) sahne almasıyla Programm sürdürüldü. Grup Can Gurbetciler ayrıca gecemizde Müziklerini senlendirdiler. Programm ikinci bölümü Yilmaz Güney´in hayatı ve mücadelesini anlatan ve ATiK´IN hazırlamış olduğu belgesel ile başladı. Ardından söz ATiF temsilcisine bırakıldı.  Yilmaz Güney´e günümüzde sahip cıkılmasının önemine değinen Temsilci, ATiF olarak o´nu yaşatmanın gereklerini yerine getireceklerini ilan ettiklerini vurguladı.  Program, Pinar Sağ sahne almasıyla sürdürüldü. Halayların da cekildiği bu bölümün ardından Program ayni coşkunlukla isyan türkülerini seslendiren Grup Haykırış ile son buldu.  Gece boyunca “Devrim sehitleri ölümsüzdür”, “Devrimci sanatci Yilmaz Güney ölümsüzdür”, Birlik mucadele, Zafer yaşasın ATIF – ATIK – YDG- YENI KADIN”, “Kürdistan Fasizme mezar olacak” Sloganları atılmıştır. Etkinliğe MLPD Mannheim taraftlarları Gecemize katılarak destek sundular.  Gecemize Emek veren Dostlarımıza Mannheim ATIF TARAFTARLARI adına Teşekür ederiz. Son olarak bu yoldan yürümek adına söylenecek daha cok söz olduğu şuphesizdir.  Yanlız bir kez daha siverek´ten Paris komünarlarının başucuna uzanan o´ hayat´ları selamlayarak. Yilmaz Güney şahsında ülkemizin tüm devrimci ilerici aydın ve sanatcılarıyla birlikte Enternasyonal bilinc ve Ruhla Gorkiler, Brechthler, Carliler gibi devrimci Sanatcıları´da Saygiyla aniyoruz.

Devrimci sanatci Yilmaz Güney ölümsuzdur…

Mannheim ATIF