Anasayfa , Avrupa , İsviçre Merkezi Seçim Platformu kuruldu.

İsviçre Merkezi Seçim Platformu kuruldu.

UnknownİSVİÇRE |24.02.2015| İsviçre’de HDP’yi desteklemek amacıyla DEM-KURD, İGİF, İDHF, İTİF, SYKP, İsviçre Suryaniler Birliği, ÖSP, FEDA temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısıyla seçim platformunu kurduklarını ilan ettiler.

23 Şubat tarihin de İsviçre’de merkezi seçim kordinasyonunu kurarak seçim çalışmalarına start verildi.

‘HDP 400 BİN OY ÇIKARABİLİR’ 

Basın toplantısında konuşan  Avrupa Seçim Komisyonu Temsilcilerinden Xebat Öcalan, Avrupa’da 3 milyon seçmenin bulunduğuna dikkat çekerek, HDP’nin 400 bin oy çıkarabileceğini ifade etti. Öcalan, “Hedefe ulaşamamak ancak seçimleri önemsememekten, gereğini yapmamaktan kaynaklanacaktır. Seçim Platformumuz bugünden itibaren harekete geçecek ve platformu genişleterek seçimleri temel gündem yapacaktır“ dedi.

İDHF temsilcisi ise “Parlamento mevsizinin halkların yararına kullanılmasını sağlamak için seçimleri önemsediklerini belirterek, “Bizim iiçin itifaklar önemlidir. Seçim sonuçları ne olursa olsun halklar kazanacaktır. Zira bu mücadele kesintisiz devam edecektir” dedi.

‘HDP ETRAFINDA TEK YÜREK OLMALIYIZ’

İTİF temsilcisi ise “Herkese ulaşılmalı ve bütün kesimleri kucaklamalıyız. HDP etrafında tek yürek olmalıyız. Zamanımız çok dar ve bu bütün gücümüzü bu çalışmaya endekslememiz gerekir”

SYKP, Haziran seçimleri önemli sonuçlar doğuracaktır. Bu sorumluluğun bilinciyle seçim çalışmalarına yüklenmeliyiz. Bu itifaklar önemlidir ve bizleri gerektiğinde barikatlarda da buluşturacaktır.

DEM KURD, Parti, kurum ve federasyonlar bütün üyelerini harekete geçirmelidir. Seçimlerin anlam ve önemi iyi kavratılmalı, teknik anlamda iyi hazırlanılmalı, gerekirse birey birey, aile aile çalışma yapılmalıdır. HDP milletvekillerinin de parlamento eylemini selamlıyoruz.”