Home , Avrupa , İsviçre İşçi Partisi İşten Çıkarmaları Kınadı

İsviçre İşçi Partisi İşten Çıkarmaları Kınadı

İSVİÇRE | 27 – 08 – 2010 | İşviçre İşçi Partisi (POP) bir basın açıklaması yaparak Voumard fabrikasında işten çıkarmalara karşı çıktı. İsviçre’nin Neuchatel kantonunda bulunan, sanayide kullanılan makina motorlarını üreten VOUMARD fabrikası Metalor’dan sonra geçtiğimiz hafta daha işçiler yıllık izinde iken 100 işçiyi işten çıkarttı.

Fabrikayı kapattığını duyuran Voumard’ı kınayan İşviçre İşçi Partisi açıklamasında işten çıkartmaların ‘gökte düşen şeyler’ olmadığını, çalışanlardan kaynaklı olmadığı, tam tersine Avrupada ve dünyada olduğu gibi kapitalizmin kendi krizlerinin faturasını işçilere ödetmek istemesinin bir sonucu olduğunu açıkladı.

İşçi Partisi açıklamasına şöyle devam etti: ‘Kapitalizimin aşırı kar hırsında kayanaklı üç yılı aşkındır dünyada var olan krizlerini önlem alma adı altında fabrikalarını daha ucuz iş gücü olan ülkelere kaydırmakta ve sosyal haklara saldırmaktalar. Voumard işçilerine de bu kapitalist krizin faturası ödetilmek isteniyor. Bizim yapmamız gereken bu sosyal yıkma karşı örgütlemektir’.

Açıklamada İşçi Partisi çözümün sosyalizimde olduğunun da altını çizerek Voumard işçileriyle dayanışmada olacaklarını söyledi.