Home , Haberler , Mersin'de İşçi-Köylü okurlarının evleri basıldı!

Mersin'de İşçi-Köylü okurlarının evleri basıldı!

MERSİN | 02 – 07 – 2010 | Mersin’de polis tarafından evleri basılarak ve işyerlerinden gözaltına alınan işçi-köylü okurları için işçi-köylü ve Partizan tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamanın tamamı şöyle;

Artan çatışmalarla birlikte egemenlerin devrimci, ilerici-yurtsever kurumlara yönelik baskıları da yoğunlaşmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan MGK toplantısından çıkan basına yönelik sansür kararının ardından gazetemizin 68. sayısı toplatılmış, dağıtım ve satış yasağı konulmuştu. Bunun üzerinden birkaç gün geçmeden bu defa 1 Temmuz günü sabaha karşı Mersin’de okurlarımızın evleri basıldı. Hiçbir gerekçe göstermeden yedi okurumuzu ev ve işyerlerinden gözaltına alan polis, yakınlarının durumunu öğrenmek isteyen ailelere de hiçbir açıklama yapmıyor.

Okurlarımızdan Cengiz İçli, Duygu Ergen, Hüsamettin Ulaş, Hasan Polat evleri basılarak, Keklik Demir ve Metin Özken’de çalıştıkları işyerlerinden gözaltına alındı.

En küçük bir muhalif sesten korkan egemenler baskı ve gözaltılarla bu sesi kısmak istemektedir. Ne ki baskılar, gözaltılar ve tutuklamalar bizleri yıldırmadı/ yıldıramayacaktı.

Okurlarımız derhal serbest bırakılsın!

İşçi-Köylü Gazetesi

PARTİZAN Dergisi