Home , Avrupa , İsviçre-Bern`de Fransa İşçi Sınıfıyla Dayanışma Eylemi…!

İsviçre-Bern`de Fransa İşçi Sınıfıyla Dayanışma Eylemi…!

 

image1İsviçre-Bern`de Fransa İşçi Sınıfıyla Dayanışma Eylemi…!
İsviçre`nin Bern kantonunda, İTİF`in çağrısıyla oluşturulan, direnişteki Fransız işçi sınıfı ve emekçilerle dayanışma inisiyatifi, bir yürüyüş organize etti.
Fransa`da, yeni iş yasasına karşı, 4 aydır direnen Fransız işçi sınıfı ve emekçilerle dayanışmak için çeşitli etkinliklerde bulunma kararı alındı. Yapılan planlamalardan biri de, 10 Haziran/Perşembe günü , Avrupa futbol şampiyonasının açılış gününde, Fransız konsolosluğuna yapılan bir yürüyüştü.
İsviçreli yerel kurumlarla birlikte gerçekleştirilen eylem,Fransa konsolosluğu önünde gerçekleştirildi. Bir süre konsolosluk önünde bekleyerek direnişi destekleyen sloganlar, ve konuşmalar gerçekleştirilirken,bildiri dağıtımı da gerçekleştirildi.Ayrıca, polisin eylemcilere yönelik tutumu protesto edildi.

image3
Bildirilerin dağıtımının yapılmasının ardından, Bern şehir merkezine doğru sloganlarla yürüyüşe geçildi.Şehrin ana caddelerinde yürüyüşü gerçekleştiren kitle, yol boyunca çıkardıkları bildirilerin dağıtımını yaparken, Avrupa şampiyonası maçlarını izleyen kitlenin bulunduğu alanlarda durarak, bunun hakkında konuşmalar gerçekleştirilerek, protesto edildi.

image2
Eylemde, özellikle 14 Haziran`da Paris`te gerçekleştirilecek olan büyük yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.Konuşmacılar, Fransa`da eylemlerin devam ettiği sürece destekleyeceklerini, yalnız bırakmayacaklarını ifade ettiler.

 

AHM-İsviçre