Home , APP , İstanbul Sözleşmesi’nin feshine Stuttgart’ta da kadınlar tepkilerini gösterdiler.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine Stuttgart’ta da kadınlar tepkilerini gösterdiler.


STUTTGART|25.03.2021|24 Mart 2021 günü  Stuttgart /: Erdoğan’ın; bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’ni fesh ettiğini açıklaması, Türkiye’de ve Avrupa’nın birçok coğrafyasında kadınları sokaklara döktü.

Stuttgart’ta da başta kadın örgütleri olmak üzere birçok kurum, 24 Mart Çarşamba günü Schlossplatz’da, “İstanbul Sözleşmesini Savun, Evrensel Kadın Dayanışmasını Büyüt!” şiarıyla, Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADHK), Yeni Kadın, Die Linke, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Avrupa Kürt Kadın Birliği (YJK-E), Baden Württemberg Alevi Örgütü, Kadın Gözüyle, Frauenkollektiv Stuttgart, 8 Mart Eylem Birliği, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF, Zusammen Kämpfen Stuttgart, Silahsız Yaşama Örgütü (OTKM), Frauen Helfen Frauen ve Zukunftsforum olmak üzere 14 kurum, bir miting gerçekleştirdiler. Miting alanında Courage ve Solidarität İnternasyonal, ATİK, Partizan da döviz, flama ve pankartlarıyla yer aldılar.

Saat 17 – 18 arası gerçekleşen mitinge, örgütleyici 14 kurumun ortak bildirisinin okunmasıyla start verildi. Ardından çeşitli kadın örgütlerinin yaptıkları konuşmalarla, dağıtılan bildirilerle Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesinin sözde ”nedenleri“ ve yaratacağı tehlikeler, kadınların neden endişelendikleri ve öfkelendikleri Stuttgart kamuoyuna anlatılmaya çalışıldı.

Konuşmaların ardından, “Kahrolsun Faşizm, Kapitalizm, Yaşasın Evrensel Dayanışma!’’, ‘’Jin Jiyan Azadi!’’ sloganlarıyla miting sona erdi. Stuttgart Yeni Kadın