Anasayfa , Avrupa , İsveç’te ”Diz Çöktürme ve Teslim Almaya Karşı Güçlü Bir Çıkış İçin HAYIR” şiarı ile bir panel düzenlendi.

İsveç’te ”Diz Çöktürme ve Teslim Almaya Karşı Güçlü Bir Çıkış İçin HAYIR” şiarı ile bir panel düzenlendi.

İsveç |19.03.2017|İsveç’in Göteborg ilinde 18 mart tarihinde daha önce duyurusu yapılan iki bölümlü etkinliğe katılan duyarlı insanlarla saat 14’te başlandı.Komünist Parti’nin lokalinde Marks-Engels binasında etkinlik  gerçekleştirildi. İnternet üzerinden yapılan canlı yayınla yüzlerce izleyicinin takip ettiği etkinlik bir dakikalık saygı duruşunun ardından kurum temsilcilerinin konuşmalarıyla başladı.

İlk olarak söz alan NCDK-Göteborg temsilcisi katılımcıları selamlayarak sözüne başladı. Bugünkü koşulları tarihi kökenleriyle aktaran temsilci, TC’nin Rojava’da elde edilen kazanımlardan korktuğunu aktararak Türkiye’deki OHAL artan şiddete değinerek referandumda neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.
Daha sonra söz alan Partizan temsilcisi de sözüne kitleyi selamlayarak başladı. İsveç’te Partizan’ın ilk defa bir etkinliği örgütlediğini belirten konuşmacı devamında Türkiye ve T. Kürdistanı’ndaki güncel siyasi gelişmelerden söz etti. Devleti referanduma götüren koşulları aktardıktan sonra neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı ve sözlerine hayırın bugünün kötü koşullarını değiştirmeyeceğini mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini belirtip konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmacılardan sonra Komünist Parti adına bir temsilci de İsveç’çe yaptığı konuşmasında TC’nin NATO işbirliğine değinerek İsveç’in NATO’ya katılmaması için kampanyaya destek verilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan’ın gün geçtikçe diktatörleştiği ve topyekün bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirterek iyi dileklerde bulunup konuşmasını sonlandırdı.
Soru cevap bölümümde sorulan sorulara verilen yanıttan sonra sahneye halkımızın değerli sanatçısı Mehmet Ekici davet edildi. Türkiye’deki gelişmelere yönelik bir sanatçı gözüyle düşüncelerini paylaşan Mehmet Ekici ortak mücadelenin önemine vurgu yaptıktan sonra türkülere geçti. Beğeniyle dinlenen Mehmet Ekici’den sonra etkinlik sonlandırıldı.